Kalıcı Mutluluğa Ulaşmak İçin Ne Yapılmalı ? Kompozisyon Yazınız .


Kalıcı Mutluluğa Ulaşmak İçin Ne Yapılmalı ? Kompozisyon Yazınız .

İnsanlar mutlu olmak için , huzurlu bir yaşam sürmek amacıyla ellerinden geleni yaparlar . Çünkü mutlu olmak tüm dünya insanlarının hakkıdır . Kalıcı mutluluğa sahip olabilmek için öncelikle insanları koşulsuz sevmek gerekir . İnsanlar ile ilişkiler çıkar üzerine kurulmamalıdır . Çıkar üzerine kurulmayan arkadaşlıklar , dostluklar da kişiyi mutlu eder . Daha sonra kişi anı yaşamayı bilmelidir.  Yani şu zaman mutlu olacağım , bu zaman mutlu olacağım gibi kendi önümüze birtakım engeller koymamalıyız .  O anı yaşamalı ve mutlu olmasını bilmeliyiz . Çalışan insan, üretken insan boş  olmadığı için canı  da sıkılmaz . Çünkü çalışanın hedefleri vardır ve o hedeflere ulaşabilmek için sürekli çalışır . Çalıştığı için de mutlu olur ve hem kendine hem de yaşadığı topluma faydalı , nitelikli ve mutlu bir insan olur . Mutlu olabilmek için geçmişte yaşanmış olan olumsuzlukları unutmak gerekir .  Geçmiş geçmişte kalmıştır artık .  Şimdi önümüze bakacağız  ve geleceğe dair hayallerimiz olacaktır . Bu hayalleri de kurarken anın keyfini de kaçırmamak gerekir tabi ki . Biri ile küs olabilirsiniz , karşı taraf sizi incitmiş , üzmüş olabilir .  Bu durumda o kişinin özür dilemesini beklemeyin . İnsanları affetmeyi bilin . Yani birini affetmek için özür dilemesini beklemeyin .

 Hayatta hiç kimseye karşı kin tutmayın . Kin tutmak sizin sağlığınıza zarar verir . Sağlığınıza zarar veren şey de sizi mutlu etmez . Bunun için insanları gerçekten affedin . Herkesi affediyorum ve yaşanan olumsuzlukları unutuyorum deyin . Böyle olunca hem üzerinizden büyük bir yükün kalktığını hissedeceksiniz hem de kendinizi daha özgür , daha huzurlu ve daha huzurlu  hissedeceksiniz . Hayatta bir işe başlarken ya da bir işe başlamak için risk almaktan korkmayın . Çünkü korku da yapacağımız , başarabileceğimiz işlere zarar verebilir . Bunun için korkmayın ve o  işin üzerine üzerine gidin . Kendinizi sevin , hiç kimsenin sizin değerlerinize , tutkularınıza müdahale etmesine izin vermeyin . Çünkü bu hayat sizin ve bu hayatı kendi ekseninizde yaşamaya devam etmelisiniz . İnsanları olduğu gibi kabul edin ve sevin .  Sizi de olduğu gibi kabul eden kişiler ile vakit geçirin . Kendinize vakit ayırın . Hiç kimsenin sizin zamanınızı boş yere almasına izin vermeyin . Kendinizi sürekli geliştirmeye çalışın . Başarısızlığa uğradığınızda hemen pes etmeyin . Unutmayın ki büyük başarılar  genellikle başarısızlık sonunda gelir .

 Bunun için yola aynı heyecanla ve azimle devam edin . Böylece kendinizi  mutlu etmiş olursunuz. Hayat çok hızla akıp gidiyor bunun için bu hayatın size verilmiş bir armağan olduğunu hatırlayın ve hayatın tadını çıkarmaya çalışın . Dürüst , güvenilir bir insan olun . Böylece hem siz mutlu olursunuz hem de toplum nezdinde saygıdeğer bir kişilik olursunuz .  Spor yapın , halinize şükredin fakat devamlı da çalışmaya gayret edin .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme