Vatan Konulu Bir Kompozisyon Yazınız.


Vatan Konulu Bir Kompozisyon Yazınız.

Vatan insanın doğup  büyüdüğü ,  yemeğini  yiyip  suyunu kana kana içtiği yerdir . Vatan insanın özgürce  nefes alabildiği  ana yurdudur.  Vatanı olmayan kişi kendisini  garip bir kuş gibi  hisseder .  Garip  bir kuş  gibi  hissetmemek için vatanımıza sahip çıkmalıyız  ve  vatanımızı  korumalıyız .

Vatanımızın  daha güzel bir yer olması için üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeliyiz .  Vatan söz konusu  olduğunda canımızı bu  cennet vatan için seve seve  vermeye hazır olmalıyız . Çünkü vatan sevgisi imandan gelir . İçinde  yaşadığımız   bu güzel ülkenin ,  bu güzel Türkiye Cumhuriyeti'nin değerini bilmeliyiz .  Ülkemizi  her açıdan yüceltmeye ve yükseltmeye çalışmalıyız  . Vatanımızda  yaşayan insanların   birlik ,  beraberlik  ve dayanışma içinde  yaşaması için  her türlü sorumluluğu  yerine getirmeliyiz . Bu vatan kolay kazanılmamıştır .  Bu vatan toprakları uğruna çok sayıda insanımız hayatını kaybetmiş ve şehitlik  mertebesine ulaşmıştır .  Bu vatan yolunda bizim için hayatını kaybeden insanlara  , o koca yürekli analara , Mehmetçiklere  , çocuklara , ninelere minnet duymalıyız . Milli benliğimizi korumalıyız .  Kültürümüze sahip çıkmalıyız . Dilimize , dinimize sahip çıkmalıyız . Batılı gelişmiş ülkelerin  teknolojisinden , gelişmelerinden faydalanmalıyız . Onların kıyafetlerine ,  giyim şekillerine , yaşam biçimlerine özenmemeliyiz .  Bizi bizi yapan değerlere sahip çıkmalıyız . Kendi kültürümüzü yaşamalı ve yaşatmaya çalışmalıyız . Çocuklarımızı, gençlerimizi Batı'nın kölesi haline getirmemek için Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal'in de dediği gibi ilim ve  fen yolunda ilerlemeliyiz .

Vatanımızın tam bağımsız olması için sonuna kadar mücadele etmeliyiz . Atalarımıza layık olabilmek için bu  vatanı  en gelişmiş  ülke  haline  getirmeliyiz .  Bayrağımıza sahip çıkmalıyız  ve onu sonsuza kadar  dalgalandırmalıyız .  Milli marşımız olan İstiklal Marşı'nın bir daha yazılmaması için ülkemizin bölünmesine , başka ülkelerin manda ve himayesi altına girmesine asla ve asla müsaade etmemeliyiz .  Tevfik Fikret'in de şu sözünü asla unutmayalım :  '' Vatan çalışkan  insanların omuzları üstünde yükselir . ''  Bunun için de vatan için yaşasın çalışmak , yaşasın alın teri dökerek vatana sahip çıkabilmek !

1 yorum:

  1. kopyalamayı açabilir misiniz güzel site de kullanmak istiyorum

    YanıtlaSil

Deneme