Horozu Çok Olan Köyün Sabahı Geç Olur Atasözü İle İlgili Kompozisyon


Horozu Çok Olan Köyün Sabahı Geç Olur Atasözü İle İlgili Kompozisyon

Bir iş yapılırken mutlaka fikir alışverişi olmalıdır . Hem bizim inançlarımız hem de millet olarak geleneklerimiz her işte istişare edilmesini yani görüş alışverişi yapılmasını tavsiye eder . Ama fikirler paylaşıldıktan sonra mutlaka bu fikirleri sonuca bağlayacak ve en doğru kararı verecek olan bir "baş" da bulunmalıdır . Aksi takdirde her kafadan bir ses çıkar ve iş karmakarışık, içinden çıkılmaz bir hal alabilir .

Bir iş yerinde ya da bir ailede veya bir arkadaş ortamında lider vasıflı biri içinde bulunduğu grubu derleyip toparlamalı ve ortak kararı bulabilmelidir . Herkes ayrı bir baş çektiğinde, herkes kendi kararın uygulanmasını istediğinde işler neticelendirilemez veya çok geç kalınabilir . Bir iş yeri düşünün ki her çalışan kendi yöntemi ile sonuca gitmeye çalışsın . Mola saatlerini , izinlerini kendi belirlesin . Böyle bir ortamda işlerin aksaması hatta tamamlanamaması kuvvetle muhtemeldir . Bunun yerine güçlü bir yönetici olması ve her şeyi bir kural dahilinde planlaması işlerin hem sorunsuz ilerlemesini hem de anlaşmazlıkların ortadan kalkmasını sağlar .

Her alanda çok başlılık sorun çıkarır . Herkesin görüşlerini açıkça dile getirdiği ve kararın bir lider tarafından verilebildiği ortamlarda işler düzenli bir biçimde gerçekleşir .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme