Turizmi Geliştirmek İçin Neler Yapılmalıdır ? Konulu Kompozisyon Örneği


Turizmi Geliştirmek İçin Neler Yapılmalıdır ? Konulu Kompozisyon Örneği

"Bacasız sanayi" olarak adlandırılan turizm bir ülkenin en önemli gelir kaynaklarından birisidir . Elbette her ülke aynı oranda turizmden kazanç sağlamaz . Bu açıdan baktığımızda cennet vatanımız Türkiye son derece şanslı bir ülkedir . Üç tarafı denizlerle çevrili olması, 4 mevsimin bir arada yaşanması, kolay ulaşılabilir bir yerde olması gibi etkenler ülkemizin turizm açısından büyük potansiyel taşımasının nedenlerindendir .


Turizm önemli bir gelir kaynağı olmasının yanı sıra ülkemizin tanıtımı açısından da son derece önemlidir . Bu yüzden turizmi yalnızca ekonomik bir kazanç kapısı olarak görmek yerine ülkemizin tanıtımı, kültürümüzün tanıtımı gibi fırsatlar açısından da değerlendirmek gerekir . Turizmin gelişmesi için ise hem devlete hem işletmecilere hem de vatandaşlara düşen önemli sorumluluklar vardır . Devlet uluslar arası alanda ülkemizin tarihi ve turistik yerlerini iyi tanıtmalı , buraların alt yapı , temizlik vb. sorunlarını en aza indirmelidir . Turizm şirketleri turistlere karşı mümkün olduğu kadar ekonomik seçenekler sunmalı , onları para kaynağı olarak görmek yerine hizmet alan insanlar olarak değerlendirmelidir . Bizler de vatandaşlar olarak turistlere güler yüzlü , hoş görülü ve saygılı olmalıyız .


Unutmayalım ki turistler ülkemizin tanıtımını gönüllü olarak hem de parasız olarak yapabilecek insanlardır . Bu yüzden tüm vatandaşlar ve devlet olarak turizmin gelişimi için elimizden gelen gayreti göstermeliyiz .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme