Bir İnsana Kuvvet Veren Şey , İşinde Çalışmak Ve İlerlemek Gücünü Temin Eden Sorumluluk Duygusudur Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız .


Bir İnsana Kuvvet Veren Şey  İşinde Çalışmak Ve İlerlemek Gücünü Temin Eden  Sorumluluk Duygusudur Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

İnsanı hayata bağlayan, insana heyecan veren güç ,  içinde çalışma duygusunun ömür boyu var olmasıdır . Bize bu duyguyu veren şey de içimizdeki sorumluluk duygusudur . Sorumlu insan  neler yapacağını ve neler yapmaması gerektiğini bilen insanıdır . Sorumlu insan planlı ve programlı insandır .

Sorumluluk duygusu içimizde var olduğu sürece çalışmaya ve ilerlemeye devam ederiz . İçimizde sorumluluk duygusu yoksa  hep aynı yerimizde saymaya devam ederiz . Bir toplumun , bir ülkesinin gelişmesi de orada yaşayan insanların sorumluluk duygusu ile hareket etmesinden kaynaklanır . Bunun için her zaman üzerimize düşen görevleri yerine getirmeliyiz . Hiç durmadan çalışarak  disiplinli bir şekilde yolumuza devam etmeliyiz . Bilinçli bireyler , bilinçli , nitelikli öğrenciler yetiştirmeliyiz .  Sorumluluk duygusunu ilk olarak çocuğa ailede öğretmeliyiz , bunu devam ettirecek olan kurum ise okul kurumu olmalıdır . Görevimiz en iyi şekilde yerine getirmeye çalışmalıyız . 

Ülkemizin gelişmesi ve kalkınması için ,  dünyada en gelişmiş ülkeler içinde yer alabilmek için her bir  ferdimizin sorumluluk duygusu içinde hareket etmesini sağlamalıyız .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme