"Vatanı Terk Etmek Kadar Üzücü Bir Şey Yoktur" Özdeyişi İle İlgili Kompozisyon


"Vatanı Terk Etmek Kadar Üzücü Bir Şey Yoktur" Özdeyişi İle İlgili Kompozisyon

Gözümüzü açtığımızda kokusunu ilk duyduğumuz ve ilk gördüğümüz varlık olan annemiz kadar kutsaldır vatanımız . Özgürce yaşadığımız , düşman postalları altında hakarete uğramadan kendi kendimizi yönetebildiğimiz yerdir vatan toprakları .

Maalesef insan hayatında akla gelmedik , 40 yıl düşünsem böyle olacağı aklıma gelmezdi denilen olaylar yaşanıyor . İnsanlar savaş , afet , kıtlık vb. birçok sebepten dolayı ülkelerini terk etmek zorunda kalabiliyorlar . Çocukluklarının en güzel anılarını , her köşesinde yüzlerce anı saklayan evlerini , bazen üzücü bazen de mutlu anılar yaşadığı dostlarını bırakıp gitmek kadar zor bir şey olabilir mi ? Hem de gidilen yer size tamamen yabancı bir memleketse . Dilini , kültürünü bilmediğiniz bir yere gitmek insana tarifsiz sıkıntılar verir . Vatanınızın taşı toprağı bile burnunuzda tüter . İnsan vatanından ayrı düşünce adeta yabancı bir evde yaşamak zorunda kalmış gibi hisseder . Yani her istediğini yapmakta özgü değildir , hep birilerinin müsaade ettiği ölçüde yaşamak zorundadır .

Allah hiç kimseyi vatanından ayrı koymasın . Vatansız kalmak anasız babasız kalmaktan bile çok daha zordur . Bu yüzden vatanımızın kıymetini bilelim ve onu yüceltmek için elimizden gelen çabayı gösterelim .


0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme