Dürüstlüğün Önemini Anlatan Kompozisyon Yazınız.


Dürüstlüğün Önemini Anlatan Kompozisyon Yazınız.

Dürüst insanlar  ilk olarak kendilerine yalan söylemediği , vicdanları rahat olduğu için  gece yatağına yatarken  rahat uyuyan insanlardır . Çünkü kimsenin ahını almayan kimselerdir dürüst insanlar . Emanete hıyanet etmeyen insanlardır . Dürüst insanlar, hakkın , adaletin yanında olan insanlar bu yolda çok acı çekseler de eninde sonunda doğru oldukları anlaşılır .

Dürüst insanlar haksızlık karşısında susmayan insanlardır .  Zengine ayrı , fakire ayrı davranmayan insanlardır .  Bunun için her zaman dürüst olmalıyız ve doğru yoldan asla ayrılmamalıyız . Daha düzenli bir hayat için, daha mutlu bir hayat için her zaman doğru , dürüst ve güvenilir biri olmalıyız . Dürüst insan olduğumuz zaman her zaman özlenen , aranan  insanlar oluruz . Toplum tarafından saygı duyulan , sevilen insanlar oluruz . Yalancı  olmadığımız için , kimseye iftira atmadığımız için , insanların ekmeği ile oynamadığımız için Allah katında da sevap alırız .

Bunun için her zaman  iyi insan olmalıyız , doğru insan olmalıyız ve yalandan dolandan  uzak durmalıyız . Erdemli bir  insana yakışan da zaten dürüst olmaktır, hak yememektir, adamına göre  şekle girmemektedir .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme