Güven Duygusu Neden Önemlidir? Bu Konu İle İlgili Kompozisyon Yazınız.


Güven Duygusu Neden Önemlidir?   Bu Konu İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

Güven duygusu  insanların yaşamlarının her anında çok önemli bir unsurdur . Çünkü güven varsa insan rahat eder , güven varsa  ait olma hissiyatı olur , huzur ve mutluluk olur . İnsan ilişkilerinde de en önemli duygu güvendir . Çünkü insan güvenmediği biri ile asla iş yapmaz ve güvenmediği birine duygu ve düşüncelerini açıklamaktan kaçınır . Bunun için  her şeyden önce insan olarak güvenilir bir insan olmalıyız . 

Güvenilir biri olduğumuzu da söz ve davranışlarımızla hayatımıza yansıtabilmeliyiz . İnsanları güvendirip daha sonra onları yarı yolda bırakmamalıyız . Güven duygusu gerek aile hayatında , gerek iş ortamında , gerekse okul ve çevre ortamında çok önemlidir . Örneğin; hiç tanımadığımız , güvenmediğimiz bir insana çocuğumuzu emanet edemeyiz  ya da huyunu suyunu bilmediğimiz bir komşuya evimizin anahtarını teslim etmeyiz . Onun için önce güven olmalıdır . Güven olduğu zaman insanlar arası iletişim de daha sağlıklı olur . Güven olduğu zaman her şey rayına oturur . Güven olmadığı zaman ise insanlar arasında bir uçurum oluşur , samimiyet olmaz . Bunun için her zaman güvenilir insan olmalıyız , karşı tarafa güven veren kimse olmalıyız . Emanete asla hıyanet etmemeliyiz , yalandan , iftiradan , dedikodudan , ön yargıdan uzak durmalıyız .

İnsanlar arası iletişimin uzun soluklu olması için , hayatı daha eğlenceli ve birlikte yaşamak için, hayatın tadını arkadaşlar ile, komşular ile, aile ile çıkarmak için her şeyden önce güven olmalıdır .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme