Et Tırnaktan Ayrılmaz Sözü İle İlgili Kompozisyon


Et Tırnaktan Ayrılmaz Sözü İle İlgili Kompozisyon

Aile içinde   bazen kavgalar olur , akrabalar içinde bazen anlaşmazlıklar olur . Ama onca kavgaya , gürültüye rağmen yine de akrabalar birbirinden ayrılmaz . Çünkü aralarında kan bağı vardır .  Aralarında kan bağı olduğu , geçmişte yaşanan güzel anılar olduğu için akrabalar birbirine ömür boyu küsmez . Küsseler bile bu bir zamana kadar  sürer . Tekrar barış olur .

Örneğin ; baba ile kızı aralarında tartışma yaşayabilir . Eve geç gelen kızına sinirlenen baba ona  bağırır , çağırır . Birkaç günlük küslükten sonra tekrar baba kızına sarılır kızı da babasına sarılır . Çünkü onlar baba kızdır .   Hiçbir kuvvet , hiçbir güç onları ömür boyu birbirinden ayırmaz . Bunun için de et tırnaktan ayrılmaz sözü söylenmiştir .  Anne ve babalar çocuklarından ayrılamazlar , akrabalar birbirlerinden ayrılamazlar . Çünkü Anadolu’da şöyle bir tabir vardır . Elin en iyisinden senin en kötün daha iyidir denilir . Gerçekten de akrabalar gibi, aile gibi kimse olmaz . Yeter ki onlar gerçekten iyi insanlar olsun . 

Mesela yeni doğan bir bebek bile ilk önce anne kokusunu ister . Anasının kucağında durur. Çünkü annesi o bebeğin her şeyidir . O bebeği annesinden ayırdığınız zaman  durmadan ağlar . Bunun için de et tırnaktan ayrılmaz denilmiştir .



0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme