Abanın Kadri Yağmurda Bilinir Atasözü İle İlgili Kompozisyon


Abanın Kadri Yağmurda Bilinir Atasözü İle İlgili Kompozisyon

Abanın kadri yağmurda bilinir atasözü bir şeyin kıymetini en iyi o şeye ihtiyaç duyduğumuz zaman anlarız demektir . Aba genellikle çobanların giydiği su geçirmeyen ve sıcak tutan bir giysidir . Bu kıyafet elbette yazın sıcağında o kadar ilgi çekmez ama havalar soğuk olduğunda bir de üstüne yağmur yağarsa aranılır hale gelir .

İşimiz olmadığı zaman bazı eşyalarımızın nerede olduğunu hiç önemsemeyiz . Hatta gözümüze de çarpar ama alıp da kolay ulaşabileceğimiz bir yere koymaya üşeniriz . Ama gün gelir o eşyaya ihtiyaç duyarsak aramadığımız yer kalmaz evin altını üstüne getiririz . Çünkü çok işimiz vardır ve acilen bulmamız gerekir . Bu yüzden eşyalarımızı işe yaramadı anlarda önemsemeyip sağa sola atmak yerine her eşyamızın yerini bilmeli ve düzenli olmalıyız . Unutmayın gömleğimizin düğmesi koptuğunda bir yıl boyunca hiç kullanmadığımız küçük bir iğne bile çok önemli hale gelir . Hele ki bir de şehir merkezleri gibi aradığınız eşyalara kolay ulaşabileceğiniz yerlerde oturmuyorsanız bu durum daha da zor hale gelir .

En önemsiz ve basit gördüğümüz eşyalarımız bile ihtiyaç duyduğumuz zaman çok önemli hale gelir . Bu nedenle eşyalarımızı düzenli bir şekilde tutmalı ve hangi eşyamızın nerede olduğunu iyi bilmeliyiz .

Kompozisyon Örnekleri

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme