‘’Atatürk’ün Musiki Hayatın Neşesi, Ruhu, Sevinci ve Her Şeyidir.’’ Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.


‘’Atatürk’ün Musiki Hayatın  Neşesi, Ruhu,  Sevinci ve Her Şeyidir.’’  Sözü İle İlgili  Kompozisyon Yazınız.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk  sanata ve sanatçıya çok önem vermiştir . Her türlü sanata açık olmuştur ve sanatın önemi ile ilgili şu sözü söylemiştir :  ‘’Sanattan yoksun bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.’’  Birçok sanat dalı vardır . Bunlardan biri de musikidir . Müziğin olduğu yerde hayat vardır , ruh vardır , canlılık vardır .

Çünkü insanlar dinlediği türküler ile, şarkılar ile, Türk sanat müziği eserleri ile uzaklara dalıp gider . Çünkü o müziklerin içinde yaşanmışlıklar, pişmanlıklar, hayaller, hayal kırıklıkları, özlemler, terk edilmişlikler, ayrılıklar, ölümler  vb. vardır. Dolayısı ile müzik hayatımızın her anında olmalıdır . Müzik ruhun gıdasıdır.   İnsan bazen çok sıkılabilir, kendini kötü hissedebilir . İşte o anlarda sevdiği müzikleri açtığı zaman ne derdi kalır ne tasası . Çünkü müzik o kişiye bunları unutturur . Müzik demek hayatı yaşamak , hayatın coşkusunu çıkarabilmek demektir . Müzik insanları bir araya getiren , duyguları bir araya getiren çok önemli bir sanattır .  Bunun için çocuklarımızı da küçük yaşta ,ilgileri ve yetenekleri varsa  bir müzik dalına yönlendirmeliyiz .

Kiminin sesi çok güzel olur, kimi çok güzel bağlama çalar, keman çalar ve hayatımıza güzellikler katar. Bunun için müzik bizim can damarımızdır, neşemiz ve yaşamaya tutku ile bağlanışımızdır .




1 yorum:

Deneme