Atatürk Vatanını ve Milletini Çok Sevdi Konulu Kompozisyon Yazınız.

Atatürk Vatanını ve Milletini Çok Sevdi Konulu Kompozisyon Yazınız.

Bir millete gelmiş olan en büyük hediyedir belki Gazi Mustafa Kemal . O ki ülkemizi karanlıktan aydınlığa çıkarmış büyük deha , bir bilim insanı , aynı zamanda komutan , aynı zaman da öğretmen , aynı zamanda sanatçı ruhlu koca yürekli , sarı saçlı, mavi gözlü insan . O milletini herkesten ve her şeyden çok sevdi . O kadar çok sevdi ki  bu uğurda ömrünü harcadı . Cephelerden cephelere koştu .

Yeri geldi hayatını tehlikeye attı fakat vatan yolu davasından asla vazgeçmedi . Çünkü asil ve karakterli bir devlet adamıydı . Kişisel hırsları peşinde koşmadı , kendi rahatından çok milletinin rahatını düşündü . İsteseydi diktatör olurdu , padişah olurdu fakat o bunu seçmedi . O halkın egemenliğini yani cumhuriyeti seçti, insan haklarına önem verdi, demokrasiye önem verdi. Vatan yolunda her zaman çok çalıştı. Çok yoruldu, yeri geldi attan düşüp kendini yaraladı, yeri geldi  suikastlere uğradı ama o ölümden dahi korkmadı. Çünkü o biliyordu ki Yüce Allah’ın verdiği canı yine o alırdı. Bunun için kurtuluş mücadelesine asil milleti ile yılmadan devam etti ve bunu başardı da . Düşmanı milleti ile birlikte yurttan attı . Hasta yatağında yurt sorunları ile ilgilenmeye devam etti . Çünkü ona göre vatan her şey demekti . Namus demek, onur demek, şeref demek, bağımsızlık demekti.  Çok okudu, çok yazdı. Milletinin gelişip kalkınması için son nefesine kadar emek etti. Sanata ve sanatçıya, öğretmene ve çiftçiye vb. saygı duydu ve asla insanları aşağılamadı . Milletinin fertlerini küçümsemedi ve onların sorunlarını dinledi .

Kendini eleştirenlere düşman olmadı , adaletsizlik yapmadı . Çünkü o büyük bir liderdi, büyük bir adamdı. Çünkü o adam gibi adamdı. Seni çok seviyorum Gazi Mustafa Kemal’im. Cumhuriyet’e sahip çıkacağız ve onu sonsuza kadar yaşatacağız .


0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme