Ana Hakkı İle İlgili Kompozisyon Yazınız ve Yazdığınız Kompozisyona da Başlık Bulunuz.

Ana Hakkı İle  İlgili Kompozisyon Yazınız ve Yazdığınız Kompozisyona da Başlık Bulunuz.


Hakkını  Ödeyemeyeceğiz  Tek İnsan Analarımız
Bu dünyada  kendi canından çok  evladının canını düşünen tek varlık annedir . Annelik öyle bir  duygudur ki bunu ancak yaşayan ve yaşamak isteyen anlar . Anaların hakkı ne yapılırsa yapılsın ödenmez . 


Çünkü onların bizim için yaptığı onca fedakarlıkları ancak onlar bilir . Çünkü bizim sıkıntımızı , çilemizi onlar çekmiştir .Geceleri uyumamış , sıcacık yatağından kalkmış ve bize anne sütü vermiştir , sabah erkenden kalkmış  çocuğunun bezini değiştirmiş ve bunu yaparken de asla ondan tiksinmemiştir . Çünkü çocuklar anaların canıdır , parçasıdır , kanıdır . İşte bir de bundan dolayı ne kadar çok şey yaparsak  yapalım analarımızın hakkını asla ödeyemeyiz . Onlara her zaman saygılı olmalıyız . Onları huzur evine bırakmamalıyız . Onların huzur buldukları yer sadece  çocuklarının , gelinlerinin , torunlarının yanıdır . Onun için onları çok sevelim ve onları hiçbir zaman yalnız bırakmayalım . Keşke kimi evlatlar analarına daha iyi davransa ve onlara kötülük yapmasa dünya daha güzle bir yer olurdu .

Lütfen onları üzmeyelim ve onları çok sevelim . Çünkü Efendimiz’in de dediği gibi ‘’ Cennet anaların ayakları altındadır.’’

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme