Milli Mücadelede Atatürk’ün Rolü Üzerine Bir Kompozisyon Yazınız.


Milli Mücadelede Atatürk’ün Rolü Üzerine  Bir Kompozisyon Yazınız.

Osmanlı Devleti artık etkisini kaybetmiş , İstanbul hükumeti ise İtilaf Devletleri’ne teslimiyetçi bir politika izlemeye başlamıştı . Vatan topraklarının yeni bir dirilişe , yeni bir kurtuluşa ihtiyacı vardı . Bir lider gerekliydi , vatanı kurtarmak ve bağımsızlığın elden gitmemesi için . İşte o lider Ulu Öner Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tü .  19 Mayıs 1919’da Samsun’dan çıktı yola . Onun büyük  bir kutsal davası vardır . O da vatanı özgürlüğüne kavuşmak ve başka milletlerin egemenliğinde yok olup  gitmemek .

Bu başarmak için de zorluklar ile mücadele etmek gerekiyordu . Mustafa Kemal girdiği bu yolda , silah arkadaşlarını ve Mehmetçiklerimizi de yanına alarak vatanı düşman işgalinden kurtardı . Bu vatan için milyonlarca insanımız hayatını kaybetti . Çünkü vatan bizim her şeyimizdi . Vatan elden gide  ne bağımsızlık kalırdı  ne özgürlük .  Milli Mücadele yıllarında çok çalıştı , çok fedakarlıklar gösterdi mavi gözlü , sarı saçlı , güzel yürekli adam .  Teslim olmadı İtilaf Devletleri’ne . Teslim olmadı Yunanlılara , İngilizlere, Fransızlara . Teslim oldu vatanına , vatanına aşk ile bağlanmaya . Onun sayesinden yeni bir devlet kuruldu . Türkiye Cumhuriyeti kuruldu .  Mustafa Kemal Atatürk  hayatını bu vatan için feda etti . Çünkü  vatansever, milliyetçi, karakterli bir askerdi . Milli Mücadeleyi başarı ile bitiren  milletimize Yüce Allah bir daha savaşlar yaşatmasın .

Ülkemizi ve milletimizi korusun.  Yüce Allah başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmakla birlikte bu vatan için şehadet şerbetini içmiş tüm  vatan evlatlarına rahmet eylesin .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme