“Dedikodu Basit Ruhlu İnsanların Eğlencesidir” Özdeyişi İle İlgili Kompozisyon

Dedikodu Basit Ruhlu İnsanların Eğlencesidir”  Özdeyişi İle İlgili Kompozisyon


Bir insanın arkasından duyduğu zaman rahatsız olacağı sözleri söylemeye dedikodu denir . Dedikodu insanlar arasında kıskançlık , çekememezlik gibi duyuların yayılmasına neden olur . Gıybet eden insanlar iki yüzlü ve korkak bir karaktere sahiptirler .

Dedikodu basit ruhlu insanların eğlencesidir çünkü kalitesiz insanlar , büyük hayalleri ve planları olmayan kişiler başkalarının gıybetini ederek vakitlerini öldürürler . Kendisini yetiştirmiş ve bir hayali olan insanların ise boş işlere harcayacak vakitleri yoktur . Bu gibi insanlar daima çalışmak , üretmek ve mevcut sorunlara çözüm bulmak derdindeler . Boş adamı şeytan doldurur misali boş insanlarda dedikodu yaparlar . Dedikodu yapmaya dinimiz de kesinlikle izin vermemiştir . Hatta peygamber efendimiz dedikodu yapanların halini  ölü kardeşinin etini yemeye benzetmiştir . Yine peygamberimiz Hz. Aişe bir dedikodu ettiğinde bu sözün denize karışsa bütün denizi kirletirdi demiştir . Bu sebeple dedikodu etmenin “  ama söylediklerim gerçek , yalanım yok , yüzüne de söylerim “ gibi kabul edilebilir hiçbir bahanesi yoktur .

Basit ruhlu insanlar dedikodu ederler ve başkalarının sorunlarını ya da başarılarını kurcalamaya çalışırlar . Kaliteli insanlar da kendi işlerine bakarlar ve kendilerini geliştirmek için çalışırlar .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme