Hayal Kurmanın Dünyada Sebep Olduğu Değişiklikleri Anlatan Kompozisyon Yazınız .

Hayal Kurmanın Dünyada Sebep Olduğu Değişiklikleri Anlatan Kompozisyon Yazınız .

Hayal kurmak dünyada bir çok şeyin değişmesine neden olmuştur . Çünkü birçok bilim insanı hayal kurarak bilime ve teknolojiye büyük katkı sağlamıştır . Hayal kurulunca  hayatımıza farklı anlamlar gelmiştir , farklı buluşlar olmuştur . Örneğin elektriği bulan Edison bunu çalışarak ve hayal ederek gerçekleştirmiştir . Eğer bu konu ile ilgili bir hayal kurmamış olsaydı , çalışmamış olsaydı bugün elektrik diye bir şey olmayabilirdi .

Bunun için hayal kurmak çok güzel bir duygudur . İnsan hayal kurarak birçok şeyi başarmak ister . Bunun için de eyleme geçip çalışmak gerekir . Bugün televizyon icat edildiyse, internet icat edildiyse , uçak , araba vb.  yapıldıysa bunların hepsi bir hayal ürünü ve çalışmanın ürünüdür . Bunun için hayallerimizi asla  ertelememeliyiz ve hayal kurmaktan  vazgeçmemeliyiz .  Kurduğumuz hayallerin gerçekleşmesi için de meraklı olmalıyız . Yani bilime meraklı olmalıyız .  Araştırdığımız konu ile ilgili deney ve gözlemler yapmalıyız . Amacımıza ulaşana kadar hayallerimizden ve umutlarımızdan asla vazgeçmemeliyiz . Bir hayalimiz gerçekleştiği zaman hemen dünyaya ve insanlığa faydalı olacak başka bir hayal kurmalıyız ve  bunun için çalışmalıyız . Hayal kurmak dünyada  bilimin ve teknolojinin gelişmesine fayda sağlar .

Bunun için her zaman hayal kurmalıyız ve çok  çalışmalıyız .  Hayallerimizi , umutlarımızı basit başarısızlıklardan dolayı sekteye uğratmamalıyız,  pes etmemeliyiz . Azimli bir şekilde yolumuza devam etmeliyiz .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme