Sağlam Kafa Sağlam Vücutta Bulunur Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

Sağlam Kafa Sağlam Vücutta Bulunur Sözü İle  İlgili Kompozisyon Yazınız.

İnsan hayatta sağlıklı olmak , iyi düşünmek , duygu ve düşüncelerini iyi ifade edebilmek ve  kendisini yorgun ve uyuşuk hissetmemek için yeme ve içmesine dikkat etmelidir . Yeterli ve dengeli beslenmelidir . Uyku düzeninize dikkat etmelidir . Gece geç saatlere kadar beklememelidir . Erken yatıp erken kalkmalıdır .

Çünkü sağlıklı düşünmek için sağlıklı bir organizmaya sahip olmak gerekir . Bunun için kaliteli besinler  tüketmeliyiz . Her gün 30-40 dakika yürüyüş yapmalıyız . Vücudumuz güçlendirecek egzersiz hareketleri yapmalıyız . Günlük iki , üç litre su tüketmeliyiz . İşte böyle olduğu zaman kafamız daha sağlam çalışır . İnsan spor yaptığı zaman daha dinç olur , daha güzel bir görünüme sahip olur ve kendisini psikolojik olarak da daha iyi hisseder . Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk de bunun için ’’ Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.’’ sözünü söylemiştir . 

Sağlıklı olalım , sağlıklı bir vücuda sahip olalım ki daha çok çalışalım ve ülkemiz adına, milletimiz adına daha iyi işler başaralım . Bunları yapmak da ancak sağlıklı olmaktan  geçer.  

4 yorum:

  1. Çok teşekkür ederim işime çok yaradı

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkürler oldukça kullanışlı

    YanıtlaSil
  3. Çok teşekkürler çok kullanışlı

    YanıtlaSil

Deneme