Kitapların Olmadığı Bir Dünya Nasıl Olurdu ?


Kitapların Olmadığı Bir Dünya Nasıl Olurdu ?

Kitapların olmadığı dünya boş , bilgisiz , duygusuz , heyecansız bir dünya olurdu .  Kitapların olmadığı dünyada yaşamak  yaşamak olmazdı . Çünkü kitaplar olmadığı zaman insanlar yeni bilgiler öğrenemezdi . Yeni bilgiler yazılmadığı için , yeni bilgiler öğrenilmezdi . Böylece bilim ve fen yolunda ilerleme olmazdı . İnsanlık  gelişmezdi .

İnsanlar kitaptan mahrum kaldığı için kör , sağır ve dilsiz gibi olurdu . Kitapların olmadığı dünyada farklı ülkeler hakkında bilgi sahibi olamazdık . Kitap okumadığımız için  hafızamız gelişmezdi , sorgulama yeteneğimiz , eleştirel düşünme becerimiz , empati kurma becerimiz gelişmezdi . Kitaplar olmasa güzel hayaller kuramazdık .  Hep aynı kalırdık ve cahil olmaktan kurtulamazdık . İlkel çağda yaşayan insanlar gibi yaşardık . Dünyada yaşanan olaylardan , gelişmelerden haberimiz olmazdı . Genel kültürümüz olmazdı . Aydın bir insan olamazdık .  Yazmanın, okumanın, kitapların olmadığı bir dünyada insanlık yeni bir çığır açamazdı . Yeni teknolojik ürünler ortaya çıkmazdı . İnsanlar duygu ve düşüncelerini  dökecek bir şey bulamadığı için kendilerini boş ve bir işe yaramaz hissederlerdi . Hayat anlamsız ve sıkıcı olurdu . Hayvanlardan farkımız kalmazdı . Sadece ye, iç ve yat başka bir gelişme olmazdı .

Kitaplar olmasaydı , kitapların içerdiği güzel bilgiler olmasaydı insanlar farklılıklara saygı göstermezdi .  Hoşgörü olmazdı , sevgi olmazdı , yardımlaşma ve dayanışma olmazdı . Çünkü tüm bunlar okuyarak gelişir insanda . Kitaplar olmasaydı susuz bir ağaç gibi olurduk .

3 yorum:

Deneme