Tebessüm İle İlgili Kompozisyon Yazınız .


Tebessüm  İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

İnsanlar ile iyi bir  iletişim kurmak için , insanları gerçekten sevmek ve  onlar tarafından sevilmek için  tebessüm etmek gerekir . Küçük bir gülümseme bazen çok   fazla maddi iyiliklerden bile daha iyi gelebilir insana . Bunun için çevremizde gördüğümüz yakınlarımıza , eşimize , dostumuza , çocuklarımıza tebessüm etmeliyiz .

İnsanlara tebessüm etmek onları çok mutlu eder . İnsanlar arasında sevgi ve saygı artar . Elbette bazen  kötü günlerimiz olabilir .  Bu zamanlarda çok sinirli ve çok üzüntülü olabiliriz ama yine  de tebessüm etmeyi elden bırakmamalıyız .   Sevgili Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa da bir gülümsemenin bile sadaka yerine geçtiğini söylemiştir . Bunun için gülümsemekten , tebessüm etmekten korkmayalım . Bazı insanlar şöyle bir yanılgıya kapılabilir . Çok gülümseyince , iyi insan olunca karşı taraf bu iyi niyeti istismar edebilir diye düşünebilir . Bu kişilere hak veriyorum ama onlara yeri  geldiği zaman da hayır diyebilmek zor olmasa gerek . Yine tebessüm edelim , kibar bir şekilde , karşıdaki kişiyi rencide etmeden , kaba konuşmadan  hayır demesini bilelim ve gülümsemekten asla kaçmayalım .

İçimizdeki mutluluğu, sevinci tebessüm ederek karşı tarafa geçirelim ve insanlara pozitif elektrik saçalım. Sevginin artması için, samimiyetin ve içtenliğin  olması için tebessüm etmek gereklidir.


0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme