Hiçbir Suçlu Kendi Yargıçlığından Kurtulamaz Sözü İle İlgili Kompozisyon


Hiçbir Suçlu Kendi Yargıçlığından Kurtulamaz Sözü İle İlgili Kompozisyon

İnsanoğlu diğer varlıklardan farklı özelliklere sahiptir . Bu özellikler içerisinde konuşma , düşünme ve bana kalırsa en önemlisi de davranışlarını değerlendirme ve yorumlama becerisidir . Bu özellikler insanlara çeşitli sorumluluklar getirirken aynı zamanda davranışlarını değerlendirme zorunluluğu da getirmektedir .

Kanunlar , yasalar ve toplum hayatını düzenleyen daha birçok kurallar vardır. Kötü niyetli insanlar bu kuralları önemsemeden suç işleyebiliyorlar . Masum bir cana kıyma , üç beş kuruş para almak için yaşlı insanlara işkence etme ve korkutma gibi daha akla hayale gelmedik kötülükler yapabiliyorlar . Bu suçları işleyen insanlar belki öyle kusursuz planlar kurarlar ki polise yakalanmamayı başarabilirler ama polisten kurtulsalar bile vicdanları onları rahat bırakmaz . Hatta öyle suç hikayeleri vardır ki işledikleri suçlardan ötürü 20-30 yıl sonra bile vicdan azabından yaşayamadığını itiraf edenler çoktur . Yani insanın en büyük hakimi kendi vicdanıdır . İçimizden gelen ve bizi uyaran ya da suçlayan o sesi kısmamız imkansızdır .

Suçları ne kadar gizlersek gizleyelim , nereye kaçarsak kaçalım vicdanımız her zaman bizim peşimizde olacaktır . Bu yüzden insanın en büyük yargıcı kendi vicdanıdır ve ondan kurtuluş yoktur .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme