Engelliler İle İlgili Deneme Yazınız.


Engelliler İle İlgili Deneme Yazınız.

Engelli insanlar bu dünyada bizim en değerlilerimiz olmalıdır . Çünkü onlar da normal bir insandır fakat sadece bazı şeyleri biraz daha zor yaparlar ve biraz engellerle karşılaşabilirler . Bizlere düşen de onların hayatta karşılaştığı engelleri ortadan kaldırabilmektir .

Bu hayatta aslında her insan bir engelli adayıdır . Çünkü hiç kimseye nerede, ne zaman, ne olacağı belli olmaz . Onun için kendimizi engelli  insanların yerine koymalıyız ve hayata bir de onların baktığı pencereden bakmalıyız. Onları iyi anlamalıyız . Acılarını, ıstıraplarını dindirmeye çalışmalıyız . Onları topluma kazandırmalıyız . Toplum içinde onlara sosyal aktiviteler düzenlemeliyiz ve onların da hayattan zevk almasını sağlamalıyız . Devlet de engelliler için  üzerine düşen sorumlulukları en iyi şekilde yerine getirmelidir. Kaldırımlar,  bankamatikler, yollar onlara göre yapılmalıdır . Dünya onların yaşamına uygun inşa edilerek yapılmalıdır . Engelliler  bizden bir yardım istediği zaman hemen yerine getirmeliyiz . Onların engeli ile dalga geçilmemeli , onlar küçümsenmemelidir .

Onlara asla  kırıcı sözler söylememeliyiz . Onları çok sevmeli ve saymalıyız .  Engelli insanlar için söylenmiş olan şu sözü iyi anlamalıyız ve özümsemeliyiz: ‘’ Tohum toprağa, engelli topluma aittir.’’

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme