‘’ İki Şey Dünyaya Hükmeder ; Biri Kılıç Diğeri Düşünce . Kılıç Eninde Sonunda Düşünceye Yenilir.’’ Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

‘’ İki Şey Dünyaya Hükmeder ; Biri Kılıç Diğeri Düşünce . Kılıç Eninde Sonunda Düşünceye  Yenilir.’’ Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

Kılıç ile savaşlar yapılır . Çünkü kılıç  gövde gösterisidir , güç gösterisidir .  Her ne kadar kılıç savaş meydanlarında  zafer elde etse de zaferin daim olmasını sağlayan şey düşüncedir .  Yani bilgidir, bilimdir, ilimdir .  

Çünkü düşünce  her zaman kılıçtan üstün olur . Düşünce ile, bilgi  ile daha çok zafer kazanılır . Çünkü düşünce kılıçtan kat kat daha üstündür. Mesela  iki ülkeyi düşünelim. Bu ülkenin biri   her türlü malzemeye sahip olsun . Savaş sırasında bu malzemelerini kullanabilir fakat onlarda akıl yoksa, düşünebilme kabiliyeti yoksa o kılıçların hiçbir anlamı olmaz . Çünkü aklını kullanamayan bir millet eninde sonunda yok olmaya mahkum kalır . Bunun için de düşünce eninde sonunda dünyaya hükmeder . Yani zeki düşüncelere sahip olmak gerekir . Savaşlar kıvrak zekaların sayesinde kazanılmıştır , sadece kılıç ile , top, tüfek ile kazanılmamıştır .

Bunun için de ‘’iki şey dünyaya hükmeder; biri kılıç, diğeri düşünce. Kılıç eninde sonunda düşünceye yenilir ‘’ sözü söylenmiştir .

1 yorum:

Deneme