İnsan Hakları İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

İnsan Hakları İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

İnsanların vazgeçilmez hakları vardır. Yaşama hakkı , özgürlük hakkı , konut dokunulmazlığı hakkı , seçme ve seçilme  hakkı , özel yaşamın gizliliği vb. İnsanlar haklarını aramakta son derece özgürdürler . Çünkü kimsenin bir başkasının hakkına göz koyma hakkı yoktur . Yani adaletsizlik, eşitsizlik, yolsuzluk, hırsızlık, rüşvet gibi şeylerin olduğu yerde insan haklarından söz edemez . 

İnsan haklarının olduğu bir ülkede adalet olmalıdır , liyakat olmalıdır . İnsanlar arasında ayrım olmamalıdır , kimse kimsenin yakını olduğu için işe alınmamalıdır . Gerçekten hak ediyorsa o işe alınmalıdır . Bir başkasının hakkını  yediğimiz zaman hem kul hakkına gireriz hem de orada insan hakkı diye bir kavramdan söz edemeyiz. Bunun için insan hakları gerçekten uygulanmalı ve yaşatılmalıdır . Hiçbir insan arasında dil, din, ırk, mezhep ayrımı yapılmamalıdır . İnsana insan olduğu için , yaratılmışların en değerlisi olduğu için değer verilmelidir . Haklarımızı arama yerleri vardır . Bunlardan biri bağımsız mahkemelerdir.

İnsanlar haksızlığa uğradığı zaman kendi ülkelerinde  haksız konuma düştükleri zaman Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine başvurup haklarını arayabilirler.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme