‘’ Sabır Acıdır, Meyvesi Tatlıdır. ’’ Atasözü İle İlgili Kompozisyon


‘’ Sabır Acıdır, Meyvesi Tatlıdır. ’’ Atasözünde Ne Anlatılmak İstenmiştir? Arkadaşlarınızla Paylaşınız. 5. Sınıf 88. Sayfa Türkçe Dersi

Bir işte başarı sağlamanın en önemli yolu planlı ve programlı çalışmak , sabretmek (sebat etmek) ve hiç durmadan yola devam edebilmektir . Başarıya giden yolda karşımıza elbette zorlu süreçler çıkacaktır . Çünkü başarı kolay elde edilen bir şey değildir . Emek ister, alın teri dökmek ister .

İşte bu  yolda yürürken bazen çalışmaktan vazgeçmek isteriz , bıkarız . Önemli olan ise o zorluklarla mücadele edebilmek , bıkmamak , sabır göstermektir . İnsan sabırlı olduğu zaman ve çalıştığı zaman başarıyı elde eder . Sabır acı olur belki fakat bu sabrın sonunda selamet olur, mutluluk olur, başarı olur . Sabrın başarısı da tatlı olur . Örneğin;  Bir işte yükselmek isteyen bir memur çok çalışır ve belli bir yere kadar gelmek ister . Örneğin; bulunduğu iş yerinde müdür olmak ister . İşte bunun için çok çalışıp  sabırlı olması gerekir . Belki bu yolda onu yolundan döndürmek isteyenler olabilir . O  çalıştığı zaman ve sabrettiği zaman istediği başarıyı elde edebilir .  İş yerinin müdürü olduktan sonra kendisini daha iyi hisseder ve daha mutlu olur. Geliri de daha çok artar ve ailesine daha  konforlu bir hayat yaşatır .

Bunun için insan her zaman zorluklar ile mücadele etmeli ve sabırlı olmalıdır. O sabrın sonunda gelen  güzel günleri de hak ettiği gibi yaşamalıdır.

1 yorum:

Deneme