‘’ Ama, Fakat, Ancak, Lakin, Bununla Birlikte, Buna Rağmen” Kelimelerinin İçinde Olduğu Bir Konuşma Yazınız .

‘’ Ama,  Fakat,  Ancak, Lakin, Bununla Birlikte, Buna  Rağmen”  Kelimelerinin İçinde Olduğu Bir Konuşma Yazınız .

Hayatta en hızlı  geçen şey zamandır . İnsanlar zamanın kıymetini bilmek için çalışır ama bazen çalışmadığı, zamanın  kıymetini bilmediği anlar da olur.  İşte o zaman da pişman olur .  Çalışmak güzel bir şeydir fakat insanız bazen de yorulabiliriz öyle değil mi? İnsan her zaman  çalışamaz ki .

Bazen dinlenmelidir ancak bu dinlenmeyi de süreklilik haline getirmemelidir .  Sevdiğimiz insanlara zaman ayırmalıyız , sorumluluklarımızı yerine getirmeliyiz lakin kendimiz için de güzel şeyler yapmalıyız . Mesela bir köşeye çekilip  en sevdiğimiz yazarın eserini elimize alıp okumalıyız ve bunun tadını çıkarmalıyız bununla birlikte  ailemize karşı görevlerimizi de ihmal etmemeliyiz . Örneğin ; kendi odamızı kendimiz düzenlemeliyiz, annemize yardım etmeliyiz .  Ailemiz ile muhabbet etmeliyiz ve telefonu elimize alıp bir köşeye çekilmemeliyiz .  İnsanlar ile iyi ilişkiler kurmalıyız, kimseye karşı kötülük yapmamalıyız.

Yaptığımız iyiliklerin karşılığını görmediğimiz halde  yine de iyi olmaya devam etmeliyiz buna rağmen o insanlar hala kötü ise bizim vicdanımız rahat olmalıdır. Çünkü bu onların tercihidir.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme