‘’ Yüzü Güzel Olanı Değil , Huyu Güzel Olanı Sevin .’’ Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

‘’ Yüzü Güzel Olanı Değil , Huyu Güzel  Olanı Sevin .’’ Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

İnsanların dış görünümüne göre onlar hakkında ön yargılı olmamalıyız . Yani fiziği çok güzel olan biri   olabilir . Fiziği göze hoş gelmeyen kişi ya da kişiler de olabilir . Önemli ola kişilerin fiziki görünümü değil, kalp görünümüdür . Yani ahlakça en güzel olanı  her zaman insanlara güzel görünmelidir.

Yüz güzelliği geçer, fakat huy güzelliği geçmez . Yüzü güzel olan  kimse ahlaklı değilse ,  iyi bir insan değilse o kişi sevilmez ve o kişi ya da kişilerden insanlar çabuk soğur . Çünkü kişiyi değerli kılan onun güzel ahlakı, onun edepli olmasıdır .  Toplum içinde sevilen insanlara , sayılan insanlara baktığımızda bu kişilerin genellikle iyi ahlaka sahip olan kişiler olduğunu görmekteyiz . Bunun için  insanların dış görünümüne kanılmamalıdır .  İyi huylu olan insanlar ile arkadaşlık kurulmalıdır fakat hem yüzü güzel hem de ahlakı güzel olan insanlar da vardır . Bunu da göz ardı etmemeliyiz .

Atlarımız bu konu ile ilgili olarak “ güzel yüze kırk günde doyulur , güzel ahlaka kırk yılda doyulmaz.” demişlerdir . Bu nedenle hayatta önemli olan şey güzel ahlak sahibi olabilmektir .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme