Bu Hayattaki Eksikliklerimiz Nelerdir? Konusu İle İlgili Deneme Yazınız .

Bu Hayattaki Eksikliklerimiz Nelerdir? Konusu İle İlgili Deneme Yazınız .

Hayatta hiçbir insan mükemmel değildir . Elbette hatalarımız da olacak , doğrularımız da . Önemli olan ise bilinçli olarak hata yapmamaya çalışmaktır . Yani önemli olan iyi bir insan olmaktır . Bu hayattaki  eksikliklerimizi şunlardır : Çevremize yeteri kadar önem vermiyoruz . Çevremizi , doğamızı yok yere heba ediyoruz , kirletiyoruz .  

Birbirimizin dedikodusunu yapıyoruz ve daha  sonra ise hiçbir şey olmamış gibi birbirimizin yüzüne gülüyoruz . Samimi değiliz . Olduğumuz gibi görünmüyoruz . Daha bencil bir insan olmaya başladık . Biz düşüncesi ile hareket etmek bize zor gelmeye başladı . Doğamızı günden güne yok ediyoruz . Havayı, suyu, toprağı kirletiyoruz .  Hoşgörüden uzak kalabiliyoruz . Farklılıklarımızın bir bütün olduğunun farkına varamıyoruz . Örneğin  insanlar artık siyasi görüşe göre arkadaşlık kuruyor . Aynı partiyi tutan arkadaş oluyor aynı görüşe sahip olmayanlar dışlanıyor . Bu son derece yanlış bir davranıştır . Bunlar da bizim eksikliklerimiz arasında yer almaktadır .

İnsanlara karşı ön yargılı olmaya devam ediyoruz . Bu ön yargılarımızdan da kurtulmamız gerekir. İnsanlar arasında güven  problemi artıyor . Artık  komşu bile komşuya güvenmemeye başladı . Güven yok olmaya başladı . Akrabalık, aile gibi kavramlar  gün geçtikte değer kaybediyor.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme