Dünya Ahiretin Tarlasıdır İle İlgili Kompozisyon

Dünya Ahiretin Tarlasıdır İle İlgili Kompozisyon

İslam dininde ölümden sonra ebedi bir hayata olan inanç vardır . Yani insanlar bu dünyada yapmış olduğu amellere göre ebedi alemde cennete ya da cehenneme gideceklerdir . Herkesin yanı başında Münker ve Nekir adı verilen melekler vardır ve herkesin tüm davranışlarını kaydetmektedir .

Dünya ahiretin tarlasıdır sözü de herkes bu dünyada yaptıklarının karşılığını alacaktır demektir . Nasıl ki bir tarlaya ne ekersek o ürünün kat kat fazlasını alırız , dünyada yaptıklarımızın karşılığını da ahirette aynı şekilde alacağız . Bu gerçeği anlatan Zilzal Suresi 7. Ve 8. Ayetlerinde de rabbimiz mealen “ Kim zerre miktarı hayır işlemişse karşılığını görür kim de zerre miktarı şer işlemişse onun karşılığını görür .” buyurmuştur . Bu sebeple bu dünyadan kazanarak ayrılanlardan olmak istiyorsak devamlı iyi ve güzel işler yapmalıyız . Allah’ın yasakladığı davranışlardan uzak durmalıyız . Bu şekilde yaşamayı başarabilirsek Allah’ın rızasını kazananlardan olmuş oluruz .

Dünya hayatında yaptıklarımız , ahiret alemindeki yerimizi belirleyecektir . Kim iyilik yapar, Allah’ın emir ve yasaklarına uyarsa cennete, kim de kötülük yapar ve Allah’ın rızasından uzaklaşırsa cehenneme gidecektir . Atalarımız da bu konuyu “ Ne ekersen onu biçersin “ atasözü ile veciz bir şekilde özetlemişlerdir .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme