Tasarruf Etmenin Önemi İle İlgili Kompozisyon

Tasarruf Etmenin Önemi İle İlgili Kompozisyon

Tasarruf ihtiyaçlarımız kadar harcamak, tüketmek ; ihtiyaçlarımızdan fazlasını biriktirmek demektir . Dünyanın nüfusu her geçen gün daha da artıyor ve bu artış karşısında kaynaklarımızın büyük çoğunluğu azalıyor . İşte bu sebeple tasarrufun önemi de gittikçe daha da artmakta .

Su, yer altı kaynakları vb. doğal kaynakların büyük bir kısmı kendisini yenileyememektedir . Bu sebeple gelecek kuşakların da bu imkanlardan faydalanabilmesi için mutlaka tasarruf bilinci ile hareket etmeliyiz . Suların kirlenmemesi , elektriğin gereksiz kullanılmaması , yakıtların hem nitelik hem de nicelik olarak en verimli şekilde kullanılması son derece önemlidir . Dini inançlarımız da zaten bizlere tasarrufu öğütlemektedir . Sevgili peygamberimiz bir ırmak kenarında bile olsa abdest alırken suyun boşa harcanmaması gerektiğini söylemiştir . Bu söz aslında tasarrufun ne kadar önemli olduğunun en veciz ifadesidir . Yine bir Kızılderili atasözü de doğal kaynakların bize ait olmadığını aslında gelecek kuşakların bize emaneti olduğunu dile getirmektedir . 

İşte tüm bu nedenlerden ötürü elimizden geldiği kadar tasarruf etmeliyiz . Gelecek nesillerin de dünyanın nimetlerinden en iyi şekilde yararlanabilmesi bizim bugünlerde bilinçli tüketim yapabilmemizle yakından ilgilidir .

2 yorum:

Deneme