İnfak Kültürünü Yaşatmak Konulu Kompozisyon

İnfak Kültürünü Yaşatmak Konulu Kompozisyon

İnfak Allah’ın rızasını kazanmak için alın terimizle kazandıklarımızdan ihtiyaç sahiplerine karşılık beklemeden vermeye denir . İnfak hem maddi hem de manevi olarak toplumumuza önemli yararlar sağlar . Çünkü “ Cennetin kapısını cömertler açar .” diye bir söz vardır .

Türk milleti olarak infak kültürüne çok önem vermekteyiz . Tarih boyunca milletimiz zayıflara , güçsüzlere , muhtaçlara yardım elini uzatmıştır . Sadaka taşları infak kültürünün toplumumuzdaki yansımalarından biridir . Camilerin avlusunda içleri oyulmuş taşlara kimse görmeden bırakılan paralar infak kültürünün önemli örneklerindendir . Bu sayede infak edenler kibre kapılmamış hem de muhtaç olanlar ezilmeden ihtiyaçlarını karşılamışlardır . Yine günümüzde de yaşayan bir adet olan “askıda ekmek” uygulaması ile insanlar muhtaç olanların sofralarına ekmek götürebilmelerini sağlamaktadırlar . Milletimiz tarihin her döneminde olduğu gibi bugün de hem kendi vatandaşlarımıza hem de ülkemize sığınan mültecilere ellerinden gelen her yardımı yaparak Allah’ın rızasını kazanmak için gayret göstermektedirler .

Maddi olarak refah içerisinde olanlar Allah’ın kendilerine verdiklerini muhtaçlar için harcamalıdır . Bu sayede toplum içerisinde yardımlaşa ve dayanışma bilinci yayılır . Hepimiz elimizden geldiği kadar ihtiyaç sahiplerini gözetelim ki Allah da bizleri gözetsin .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme