Merakın Önemi İle İlgili Kısa Bir Metin Yazınız .

Merakın Önemi İle İlgili Kompozisyon

Öğrenmenin ilk adımı merak ile başlar . İnsan doğduğu andan itibaren merak duygusu ile hareket etmeye başlar . Yeni doğan bir bebeğe baktığımızda bebek hemen etrafını keşfetmeye ve tanımaya çalışır . Çünkü merak doğuştan bize verilmiş olan en büyük kazanımdır .  İnsan merak ettikçe  öğrenmeye başlar .

Öğrendikçe de kendini daha çok geliştirir  ve ilerletir . Bugün baktığımızda  birçok keşif ve buluş , merak sayesinde ortaya çıkmıştır . Çünkü merak sayesinde bilim ve teknoloji gelişmiştir ve gelişmeye de devam etmektedir.  Öğrenmek için,  kendimize ve topluma faydalı olmak için merak etmekten asla vazgeçmemeliyiz . Bize faydalı olan  bilgileri, konuları merak etmeliyiz. Daha çok çalışmak için, yaşamdan zevk almak için, yaşama renk katmak için yeni çalışmalar, yeni icatlar gerçekleştirmeliyiz ve hiç durmadan yolumuza devam etmeliyiz. Merak ile ilgili şu sözleri de unutmamalıyız :
* ‘’ Bitmeyen bir merak, yaşlanmamak için en önemli ilaçtır.’’ Thomas Gray.
* ‘’ Bazen merak etmek iyidir insanı ilme doğru götürür, bazen ise kötüdür insanı uçuruma doğru sürükler.’’
* ‘’ Hayata doymak bilmez bir merakla yaklaş ve kesintisiz öğrenmek için sürekli arayış içinde ol.’’ Leonardo Da Vinci

Hayatınız boyunca merak duygunuzu kaybetmeden çalışmalı , hem ülkemiz hem de tüm dünya için elinizden gelen çabayı göstermelisiniz .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme