Kitap Okumanın İnsana Kazandırdığı Özellikler Nelerdir ?


Kitap Okumanın İnsana Kazandırdığı Özellikler Nelerdir ?

Kitap okumak insanın ufkunu geliştiren müthiş bir eylemdir .  Çünkü kitap okuyan insana hayata farklı pencereden bakabilir .  Kitap okuyan insanın  boş işlere ayıracak zaman bulamaz . Kötülük düşünmez, başkalarının dedikodularını yapacak zaman bulmaz , ufak sorunları büyütmez . Çünkü kitap okuyan insan aydın insan olur ve cahil kalmaz .

Bunun için insan her zaman çok okumalı ve kendini geliştirmelidir . İnsanlar kitaplar sayesinde  farklı ülkelere gider ve oraları gezmiş ve görmüş gibi olur . Kitap okunduğu zaman hafızamız gelişir ve dolayısı ile fazla unutkan bir insan olmayız , dinç insan oluruz , pozitif insan oluruz .  Kelime dağarcığının gelişmesini isteyen , genel kültürünün yüksek olmasını isteyen kişi mutlaka kitap okumalıdır . Dilimizi güzel konuşmak için , dilimizi etkin konuşmak için , anlamak ve başka insanlar tarafından daha iyi anlaşılmak için kitap okumalıyız . Kitap okumanın bir  diğer faydası ise insana empati kurma becerisi sağlamaktır . Çünkü kitap okuyan insan  yaşanan olaylar karşısında bencil biri olmaz, kendisini başka birinin yerine koyabilir ve böylece ben değil , biz düşüncesi ile hareket etmeye başlar .

Kalıplaşmış, batıl , hurafe bilgilere saplanıp kalmaz . Bunun için okumak, araştırmak şarttır . Bilgi birikimimizin derinleşmesi  için , hayatımızda neyi istediğimizi ya da neyi istemediğimizin farkında olmak için kitap okumalıyız ve hayatın tadını kitap okuyarak çıkartmalıyız .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme