Kültür Konulu Kompozisyon Yazınız Ve Kompozisyonunuza Uygun Bir Başlık Yazınız.

Kültür Konulu Kompozisyon Yazınız Ve  Kompozisyonunuza Uygun Bir Başlık Yazınız.

Beni Ben Yapan Değerlerim
Bir toplumun maddi ve manevi değerlerinin toplamına birden kültür denir. Kültür bir milletin özüdür, benliğidir, diğer milletlerden farkıdır.  Kültür  demek beni ben yapan değerlerim, gelenek ve göreneklerimiz demektir.  Yaşayış tarzım, dilim, yaşama benliğim, milli benliğimdir kültür denen kavram. Bunun için kültürümüzün değerini bilmeliyiz. 

Kültürel değerlerimize sahip çıkmalıyız. Kültürel değerlerimizin yaşaması için,  canlı kalabilmesi için bir an önce özümüze dönmeliyiz.  Başkalarına benzemeye çalışmak yerine kendimiz olmalıyız.   Biz Türk Milleti olarak köklü bir kültüre sahip olan bir milletiz.  Bu köklü kültürel değerlerimize  şunları örnek verebilirim: Evimize gelen  her kişiye sofra açarız, o kişiyi asla aç bırakmayız. Çünkü bizim kültürümüzde misafirperverlik çok önemli bir yere sahiptir. Yine her yöremizin kendine özgü oyunları da bizim kültürümüzün bir parçasıdır. Örneğin Karadeniz Bölgesi’nde horon oyunu, İç Anadolu’da halay oyunu gibi çeşitli kültürel oyunlarımız vardır. İşte tüm bunlar bizi biz yapan değerlerdir. Yöresel kıyafetlerimiz, kahve  geleneğimiz, askere gideni uğurlama geleneğimiz gibi daha çok sayıda kültürel zenginliklerimiz vardır. 

Halk türkülerimiz, şarkılarımız hepsi bizim kültürümüzün bir parçasıdır. Çünkü bunlar bizi diğer milletlerden farklı kılar. Bunun için kültürümüzü  korumalıyız ve ona sahip çıkmalıyız. Kültürel değerlerimizi gelecek nesillere de aktarmaya gayret etmeliyiz.

2 yorum:

Deneme