Aklını Kiraya Vermek İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

Aklını Kiraya Vermek İle  İlgili Kompozisyon Yazınız.

Aklını kiraya vermek demek kişinin kendi aklını kullanmaması ve kararlarını hep başkalarına aldırtmasıdır. Yani kişi kendi yaşamını kendi yürütemez. Hep başkasının aklı ile hareket eder. Kendi kişiliğini, karakterini, düşüncelerini ortaya koymaz.  Aklını kiraya verdiği kişi kullanır ve kararları da hep o kişi verir. Hal böyle olunca kişinin benliği de olmaz. 

Kendisi yerine başkası karar verdiği için başkasının yaptığı yanlışlar kendi hayatına olumsuz yönde etki eder. Böyle olunca da bu olumsuzluklara o kişi katlanmak zorunda kalır. İşte tüm bunların olmaması için aklımızı kiraya vermemeliyiz. Kendi aklımızı kendimiz kullanmalıyız ve kimseye aşırı şekilde bağlı olmamalıyız. Elbette danışacağımız şeyler olunca eşe, dosta danışmalıyız fakat tamamen bağlılık asla olmamalıdır. Yoksa kendi kişiliğimiz olmaz ve tıpkı yeni doğmuş bebekler gibi oluruz. Bunun için Allah’ın size verdiği aklı siz kendiniz kullanın ve kendi düşüncelerinizle hareket edin. Böyle olursa daha mutlu olursunuz.

Yaptığınız yanlışlar ve doğrular kendi seçiminiz olur ve kimseyi suçlamamış olursunuz. Yeter ki akıllı olalım ve kendi aklımızı başkalarına kurban etmeyelim, kendimize yazık etmeyelim.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme