"Yardımlaşma" Hakkında Gazete ve Dergi Haberleri Derleyiniz


"Yardımlaşma" Hakkında Gazete ve Dergi Haberleri Derleyiniz

Evlilik pazara kadar değil mezara kadar

Ankara'da yaşayan Esma Taş (48), eşi Halil Taş'ın (46), 5 yıl önce hastalanarak çalışamaz duruma gelmesinin ardından, sokak sokak gezip atık toplamaya başladı. Eşi Halil Taş’ın, 2014’te geçirdiği rahatsızlık sonucu çalışamaz duruma gelmesiyle, Esma Taş evin geçimini sağlamaya başladı. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan 300 TL aylık yardım alan, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin de her ay gıda yardımı verdiği Taş, topladığı plastik atıkları satarak da geçimlerini sürdürmeye çalışıyor. Her gün sokaklarda gezerek topladığı atık plastikleri satarak ayda 400 TL gelir elde ettiğini söyledi.



Çantası yürekleri sızlatmıştı... Sosyal medyada ses getirdi
Çınarardı köyü Çakırlı mezrasında ailesiyle yaşayan, ilkokul 4’üncü sınıf öğrencisi İsmail Erol’un sırtında battaniye parçasından yapılan yırtık çantayla çekilen fotoğrafı, öğretmeni tarafından sosyal medyada paylaşıldı.

Fotoğrafın kısa sürede sosyal paylaşım sitelerinde yayılmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Caner Budak, köye gitti. Burada ilk olarak okulda inceleme yapan Budak, daha sonra İsmail Erol’un ailesiyle görüştü. Budak, ilkokul öğrencisine çanta hediye etti. Türk Kızılayı’nca da birleştirilmiş okuldaki tüm öğrencilere giyecek yardımında bulunuldu.




'Hayır Çarşısı'na öğrencilerden kıyafet yardımı
ELAZIĞ'da ihtiyaç sahibi aileler için açılan 'Hayır Çarşısı'na öğrenciler kıyafet yardımı yaptı.
Elazığ Belediyesi tarafından 2016 yılında hayata geçirilen 'Dolabında Durmasın Sokakları Isıtsın' projesi kapsamında, ihtiyaç sahibi aileler için 'Hayır Çarşısı' açıldı. Projeye katkıda bulunmak isteyen Elazığ Şehit Cuma Dağ Ortaokulu öğrencileri, topladıkları kıyafetleri 'Hayır Çarşısı'na teslim etti. Yaklaşık bir aydır kıyafet topladıklarını belirten Şehit Cuma Dağ Ortaokulu öğrencilerinden Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü Başkanı Sude Aksu, "Topladığımız kıyafetleri Elazığ Belediyesi Hayır Çarşısı'na gönderdik. Hayır Çarşısı'nda görevli ağabeylerimiz ablalarımız ise bu kıyafetleri temiz ve ütülü bir şekilde ihtiyaç sahibi arkadaşlarımıza ulaştıracaklar. Projemizin yürütülmesinde emeği geçen bütün öğretmenlerimize, okul idaremize ve proje ortağımız Elazığ Belediyesi'ne katkılarından dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.



15 yorum:

Deneme