‘’Sevelim, Sevilelim Bu Dünya Kimseye Kalmaz’’ Sözünden Hareketle Nasıl Bir Dünyada Yaşamak İsterdiniz?


‘’Sevelim, Sevilelim Bu Dünya Kimseye Kalmaz’’ Sözünden Hareketle Nasıl Bir Dünyada Yaşamak İsterdiniz? Bu Konuyla İlgili Kompozisyon Yazınız.

Sevmek, sevilmek, değer görmek, hoşgörülü olmak insanın istediği değerlerdir. Çünkü her insan değerlidir ve biriciktir.  Bu dünya gelip geçici olduğu için şiddetten, kötülükten, kıskançlıktan,  merhametsizlikten kişiye fayda gelmez, tam aksine zarar gelir. Şu gelip geçici dünyada sevgiyle yaşamalı, birbirimize karşı saygılı olmalıyız. 

Nasıl bir dünyada yaşamak isterdim sorusuna ise şöyle bir cevap verebilirim: Savaşların olmadığı, insanların, hayvanların ölmediği,  barışın, hoşgörünün olduğu bir dünyada yaşamak isterdim. Herkesin birbirini sevdiği, herkesin temiz bir çevre oluşturduğu bir dünyada yaşamak isterdim. Karanlık günlerin bittiği, aydınlık günlerin yaşandığı, insanlığın yaşadığı bir dünyada yaşamayı çok isterdim. İnsanların güvenilir ve dürüst olduğu, yalan dolanın olmadığı,  insan emeğinin sömürülmediği, adaletin olduğu, insan haklarının tam anlamıyla yaşatıldığı ve yaşandığı bir dünyada yaşamak, ömür geçirmek isterdim. Kıyaslamanın olmadığı, ön yargıların yıkıldığı, sevginin her yeri çiçek gibi kapladığı, tertemiz ve yemyeşil bir dünyada yaşamak isterdim. Kanın, gözyaşının, yaralanmaların, trafik kazalarının olmadığı bir dünyada yaşamak isterdim.  Dünyanın kimseye kalmayacağını düşünerek hareket edilen ve bunun için de dünyayı güzelleştirecek iyi insanların olduğu ve onların hiç hastalanmadığı bir dünyada yaşamak isterdim.  

Çocukların annesiz ve babasız kalmadığı, boşanmaların olmadığı, her çocuğun mutlu ve çocukluğunu yaşayabileceği bir dünyada yaşamak isterdim.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme