‘’Durmadan Devam Ettiğin Sürece, Ne Kadar Yavaş Gittiğinin Önemi Yoktur.’’ Sözü İle İlgili Giriş, Gelişme, Sonuç Bölümü Olacak Şeklinde Kompozisyon Yazınız.


‘’Durmadan Devam Ettiğin Sürece, Ne  Kadar Yavaş Gittiğinin  Önemi Yoktur.’’ Sözü İle İlgili Giriş, Gelişme, Sonuç Bölümü Olacak Şeklinde Kompozisyon Yazınız.

Hayatta herkesin kendine göre idealleri vardır. Kimileri bu ideallere hemen ulaşmak ister ve bunun için  çok çalışır  ve hemen işin başarı ile  sonuçlanmasını ister. Kimileri ise hedefleri doğrultusunda hareket etmeye devam  ederken  başarmak isteyeceği işin hemen sonuçlanması için  sabırsızlanmaz ve sadece sürece bakarak ilerler. Adım adım  gider ve  bu uğurda mücadelesinden de asla vazgeçmez.

Öbür taraftan diğer bir kimse ise hemen  başarı istediği için  kendini çok zorlar ve bir anda her şeyi yapmak ister. Böyle kimseler uzun süreli mücadeleyi sevmez ve bunun için de başarıya  ulaşamayabilir. Bunun için yapılması gereken  başarıya ulaşmak için adım adım ilerlemektir. Yani  durmadan  devam eden, bıkmadan amacından  vazgeçmeyen kimseler ne kadar yavaş giderlerse gitsin istediği başarıyı eninde sonunda yakalayacaklardır. Bundan dolayı az da olsa her gün işimizi yapmalıyız. Dinde bile bu böyledir.  Bunu şu  örnekle açıklayabilirim: Örneğin; yatsı namazını kılan bir kimse hiç uyumadan  sabaha kadar  ibadet ettiği zaman ertesi güne ibadet edecek hali kalmaz. Çünkü bütün enerjini bir gecede harcamıştır. Oysa ibadeti az da olsa devamlı yapmak iyidir.

İşte böyle olduğu zaman hem ibadetler aksatılmamış olur  hem kişi kendini daha huzurlu ve daha mutlu hisseder.   Bunun için  az da olsa her zaman  işlerimizi yapmalıyız ve işleri bir güne bırakmamalıyız. Her şeyde ölçülü olmak her zaman daha iyidir.

11 yorum:

Deneme