‘’İnsan Yalnız Kendisi İçin Değil, Kendisinden Sonra Gelecek İçin de Çalışmalıdır.’’ Bu Sözden Ne Anladığını Kompozisyon Halinde Yazınız.


‘’İnsan Yalnız Kendisi İçin  Değil, Kendisinden Sonra Gelecek İçin de  Çalışmalıdır.’’ Bu Sözden Ne Anladığını Kompozisyon Halinde Yazınız.

Çalışmak insanı yaşama katar ve insanı  geliştirir. İnsanoğlu çalışmayı bıraktığı zaman hayattan da soğur. Çünkü çalışınca mutluluk olur, çalışınca yaşamın anlamı olur. İnsan elbette çalışmalı , çabalamalı fakat sadece kendisini mutlu etmek için, kendi maddi durumunu iyileştirmek için çalışmamalıdır.

İnsan  öyle bir  şekilde çalışmalıdır ki  çalıştığı işler geleceğe de fayda sağlamalıdır. Yani gelecek için de çalışmalıdır. Ancak böyle yapıldığı zaman kişi hem kendisine hem de gelecektekilere fayda sağlamış olur. Geleceğimiz için çalıştığımız zaman , gelecek kuşaklar da bizim yaptığımız güzel çalışmalardan faydalanmış olur. Örnek verecek olursak şunu diyebiliriz:  Bilim insanları  hem kendi merakları için  birçok başarıya imza atmakta hem de geleceğe iyi şeyler bırakmak için  çalışmaktadır. Örneğin Edison elektriği bulduğunda hem kendi merakını gidermiş ve büyük bir başarı sağlamış  hem de insanlığa çok ama çok faydalı bir miras bırakmıştır. Bugün elektrik, ampul olmasaydı hayatımız ne kadar da zor olur kim bilirdi.

İşte bir çalışma yaparken tüm insanlığa, tüm geleceğe fayda sağlayacak şekilde çalışmalar, bilimsel araştırmalar yapılmalıdır. İşte böyle olduğu zaman  yaşar ve yaşatılırsınız ve hep anılırsınız.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme