“11.11 Çılgınlığı, En Uzun Gece İndirimleri vb.” Hakkında Kompozisyon


“11.11 Çılgınlığı, En Uzun Gece İndirimleri vb.” Hakkında Kompozisyon

Alışveriş insanoğlunun hayatını idame ettirebilmesi için gerekli faaliyetlerdendir. Özellikle 20. yüzyıdan itibaren sanayileşme, seri üretim vb. gelişmeler; hammadelerin işlenmesi ve ürünlerin bollaşmasına neden oldu. Bu bollaşma beraberinde de bu ürünlerin satılması için pazar ihtiyacını beraberinde getirdi.

Günümüzde internet vb. teknolojik gelişmeler, reklam pazarının gittikçe genişlemesine sebep oldu. Cazip indirimler, yılda bir kez yapılıyor algısı, sürekli aynı ürünleri her yerde görmek gibi etkenler insanları alışveriş yapmaya zorlamakta. “Kara Cuma, En Uzun Gece, 11.11, 12.12” gibi özel tarihlerde yapılan bu kampanyalar insanların tabiri caizse “aklını çelmekte.” Hatta çoğu insan aldığı ürünleri birkaç gün sonra neredeyse hiç kullanmamaya başlamakta. Bu yüzden kullanıcılar olarak bilinçli olmalı ve gerçekten ihtiyacımız olan ürünleri iyi belirlemeliyiz. Kendimize gerçekten faydası olacak ve ihtiyaçlarımızı giderecek ürünlere yönelmeliyiz. Tabiri caizse bu “çılgınlıktan” en az zararla kurtulmak için bilinçli davranmamız gerekir.

Unutmamak gerekir ki dünyanın birçok yerinde bir dilim kuru ekmeğe, bir yudum suya muhtaç milyonlarca insan var. Şımarık bir tavırla her şeye sahip olma dürtüsü ile hareket etmek içinde bulunduğumuz zamanın en büyük hastalıklarındandır. Bizler bilinçli tüketiciler olarak bu kampanyalardan en iyi şekilde faydalanmalı ve gerçekten ihtiyacımız olan ürünleri hesaplı fiyatlarla almaya gayret göstermeliyiz.
Peki siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme