‘’ Ben Öğretmen Olsaydım ‘’ Konulu Kompozisyon Yazınız.


‘’ Ben Öğretmen Olsaydım ‘’ Konulu Kompozisyon Yazınız.

Öğretmenlik  çok zor ve aynı zamanda çok güzel  bir meslektir. Bu mesleğin özelliklerini yerine getirmek için önce iyi bir insan olmak gerekir. Ben öğretmen olsaydım ; öğrencilerime  ilk olarak iyi insan ve ahlaklı insan  olmayı öğretirdim. Kendim de iyi davranışlar sergileyerek onların doğruyu görmesini sağlardım.  Onlara asla yalan söylemezdim.  Doğru, dürüst ve güvenilir bir insan olurdum.  Öğrencilerimin de böyle olması için elimden  gelen fedakarlığı gösterirdim.  Onların  vatanına ve milletine faydalı olması için  her türlü sorumluluğumu yerine getirirdim.

Öğrencilerim arasında asla ayrım yapmazdım. Tüm öğrencilerim benim için  aynı değerde olurdu ve hepsini de aynı oranda severdim. Öğrencilerimi koşulsuz severdim.   Başarılı olan öğrencilerimin  daha da başarılı olması için onlara farklı görevler verirdim. Başarısız olanlar için ise okul çıkışı  kurslar verirdim.  Onların yaptığı yaramazlıkları  bazen de görmezden gelirdim ama yeri geldiği zaman da onların  iyiliği için kızmasını bilirdim.  Öğrencilerime konuyu yaparak, yaşayarak anlatırdım. Onları sadece ezberci bir sistemle yetiştirmezdim.   Dersten zevk almaları için  çeşitli materyaller  hazırlar ve öğrencilerimin  dikkatini  çeker ve onların hem eğlenmesini hem de öğrenmesini sağlardım. Onlara güler yüzlü ve anlayışlı olurdum.  Onları çok severdim. Onların kişiliğini hedef alacak kırıcı sözlerden kaçınırdım ama yaptığı yanlış davranışları da güzel bir şekilde onlara anlatırdım. Onlara ders çalışma alışkanlığı kazandırırdım. Yeri geldiği zaman disiplinli olur, yeri geldiği zaman da esnek olmasını bilirdim. Onlara vatanımızın ve milletimin her alanda gelişmesi için çalışmaları gerektiğini söylerdim.

Elimden geldiği kadar iyi ve başarılı bir öğretmen olmayı çalışırdım. Farklı  yetenekleri olan öğrencilerimi , yeteneklerine uygun alanlara yönlendirirdim. Sınıfımda engelli bir öğrencim varsa ona karşı daha nazik ve  anlayışlı davranılmasını sağlardım. Öğrencilerime  empati kurma becerisini ve eleştirel düşünme becerini kazandırırdım.

3 yorum:

Deneme