‘’ Umudunu Kaybeden İnsanın Başka Kaybedecek Bir Şeyi Yoktur.’’ Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

‘’Umudunu  Kaybeden İnsanın Başka Kaybedecek  Bir Şeyi Yoktur.’’ Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

İnsanı yaşama  bağlayan, insanın yaşamdan zevk almasını sağlayan şey onun hayat ile ilgili planları, amaçlarıdır. Yani insanı yaşama bağlayan şey umuttur.  İnsan umutla yola çıkar ve umutla bir şeyler yapar. Umudu olan insan , çalışarak bir yerlere gelir ve hem kendini mutlu eder, hem de içinde yaşadığı topluma faydalı olur.

Hayatla ilgili umudunu kaybeden, hayattan zevk alamayan, yan gelip yatan insanlar ise umut kavramının hiçbir anlamı olmaz. Çünkü onlar umudunu öldürmüştür. Umudunu kaybeden insanın da kaybedecek bir şeyi kalmamıştır. Çünkü umudunu kaybeden  her şeyini kaybetmiştir. Çünkü umudunu kaybeden emek  harcamaz, çalışmaz, üretmez, yeni bir şeylere girişmek için mücadele etmez . Bunun için  umudunu kaybeden insanlara ne kadar  yol gösterilirse gösterilsin bu işe yaramaz.  insanlara önce umudunu yitirmemeyi öğretmek gerekir. Hayatla ilgili hiçbir zaman umudumuzu kaybetmemeliyiz. Belki hayat bize bazen zorluklar getirmiştir, belki en sevdiğimiz kaybetmişizdir fakat yaşam her şeye rağmen devam ediyor ve  umut her şeye rağmen olması gerekiyor.

Bunun için yaşama umutla bağlanmaya devam edelim. Çalışalım, alın teri dökelim ve umudumuz her ne olursa olsun kaybetmeyelim ve inadına yaşama dört kolla sarılalım.

1 yorum:

Deneme