‘’Heykeltıraş Mermere Ne İse Öğretmen de Çocuğa Odur.’’ Sözünden Hareketle Aşağıya Bir Yazı Yazınız

‘’Heykeltıraş Mermere Ne İse  Öğretmen de Çocuğa  Odur.’’ Sözünden Hareketle Aşağıya Bir Yazı Yazınız.

Heykeltıraşın görevi  mermere şekil vermek ve ondan çeşitli sanat eserleri ortaya çıkarmaktır. Boş ve şekli olmayan bir mermerin hiç kıymeti yoktur. Çünkü o mermerin  bir kullanım alanı ve amacı olmayacaktır. Heykeltıraşın elinde ise o işe yarayacak ve çeşitli şekiller ortaya çıkacak,  mermerin talibi de çok olacaktır. İşte öğretmen ile öğrenci arasındaki ilişki de böyledir. 

Öğretmenler insan yetiştirmeyi, insanı eğitmeyi ve onu geleceğe hazırlamayı çok sever. Öğrencilerini aydınlatmayı, toplumu cahil kalmaktan kurtarmayı çok sever. Öğrenci de öğretmenin elinde hayat bulur.  Bunu şu şekilde örneklendirebiliriz:  Okumayı yazmayı bilmeyen öğrenciye öğretmen okuma- yazma öğretir. Ona sadece eğitim vermez, aynı zamanda öğretim verir, güzel  ahlaklı olmayı öğretir, sevgiyi öğretir, saygı duymayı öğretir, şefkatli ve merhametli olmayı öğretir. Yani öğretmenler öğrencilerin yontulmasını sağlar ve geleceğe iyi bir şekilde hazırlar. Yani her şey eğitimle, nitelikli ve değerli öğretmenlerimizin elinde hayat bulur. Öğretmen öğrencilerine yaptığı bunca fedakarlığın karşılığını onların okuduklarını görünce, onların iyi bir insan olduklarını görünce anlar ve bundan hem öğretmen karlı çıkar hem öğrenci karlı çıkar ve hem de toplum karlı çıkar. Böyle olunca da nitelikli ve başarılı öğrenciler ülkesinin  bilim ve fen alanında ilerlemesi için  çalışırlar, üretirler ve güçlü bir toplum ortaya çıkmış olur. Bunda da en büyük pay öğretmenlerimizin, o elleri öpülesi değerlerimizdir.

Bize bunca emeği  geçen, bize şekil veren ve bizi yetiştiren, geliştiren ve bizi aydınlığa götüren tüm öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun, onlar hep mutlu olsun, toplumlar hep  gelişsin, insanlık var olsun, insanca yaşansın.

3 yorum:

Deneme