Bir Elin Nesi Var İki Elin Sesi Var ve Birlikten Kuvvet Doğar Atasözlerinin Açıklaması


Aşağıdaki Atasözleri Sizce Ne Anlama Gelmektedir? Düşüncelerinizi Arkadaşlarınızla Paylaşınız.

* Bir Elin Nesi Var, İki Elin Sesi Var:  İnsan sosyal bir varlıktır. Sosyal bir varlık olduğumuz için de  başkalarından yardım almaya ihtiyacımız vardır, başkalarına yardım etme gibi de sorumluluklarımız vardır.  Her işi tek başımıza yapamayız. Çünkü kimi işler  birlikte yapıldığı zaman  çözülür ve kolaylaşır. Bunun için de atalarımız  bu atasözünü söylemiştir. 

Örneğin;  annemiz evde yaprak sarması hazırlarken ona yardım ettiğimiz zaman o sarma işi daha çabuk sürede biter ve  işlerimiz de daha kısa zamanda bitmiş olur. Ya da bunu şu  örnekle de anlatabiliriz:   Yakın zamanda yaşanan  depremde çok sayıda vatandaşımız  maddi olarak zor duruma düşmüştür. Türkiye Cumhuriyeti olarak milletimiz  deprem bölgesine el birliği ile yardım göndermiş, paralar göndermiş ve oradaki kardeşlerimizin sıkıntısının az da olsa giderilmesi için tek yumruk olmuştur. Yani birlikte yapılan işleri  zor işleri kolaylaştırır ve kardeşliğimizi de bu şekilde daha çok güçlendirmiş oluruz.

Birlikten Kuvvet Doğar: Bu atasözü de yukarıdaki atasözü ile aynı benzer anlama gelir . Bir olduğumuz zaman daha güçlü oluruz, işlerimizi daha iyi ve daha çabuk yaparız. Zorlukların üstesinden gelmesini biliriz. Bunun için her zaman birlik ve beraberlik içinde yaşamaya ve güçlenmeye devam etmeliyiz.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme