‘’Hiçbir başarımı tesadüfe borçlu değilim. Buluşlarım da tesadüfen değil, çalışmalarımın eseridir.'' Sözüyle İlgili Kompozisyon


‘’Hiçbir başarımı tesadüfe borçlu değilim. Buluşlarım da tesadüfen değil, çalışmalarımın eseridir.'' Sözüyle  İlgili Yazı Yazınız.

Hayatta başarılı olmak için, bir yerlere gelmek için, kendi ayakların üzerinde durmak için yapılması gereken  tek  şey çalışmaktır. Çalışmak, alın teri dökmek, amaçların uğrunda mücadele etmek de azimli ve meraklı insanların özelliğidir.  Hiçbir başarı tesadüf değildir. Çünkü her  başarının ardında yoğun bir çalışma, emek ve alın terini görürüz.

İnsan yattığı yerden para kazanamaz, ya da iyi bir bilim adamı, iyi bir doktor, iyi bir mühendis olamaz.   İnsan meslek sahibi olmak için, çevresine faydalı olmak için çok çalışmalıdır.  Çünkü kişi ancak çalışırsa bir yerlere gelir. Böylece hem kendine hem de içinde yaşadığı topluma faydalı bir bireye dönüşür.  Kimya dalında  Nobel ödülü alan  Türk bilim insanı Aziz Sancar da   şu sözü söylemiştir: ‘’  Başarımın  yüzde doksan dokuzunu çalışmama, yüzde birini ise zekama borçluyum’’ demiştir. Buradan da  başarının tesadüf ya da zekadan kaynaklanmadığını  , başarının sadece ve sadece çok çalışmaktan geçtiğini ileri sürebiliriz. Konu ile ilgili o kadar çok örnek var ki… Neredeyse tüm buluşların hikayesini araştırdığımızda aynı şeyle karşılaşırız: Mucidimiz istediği sonuca ulaşana kadar bıkmadan usanmadan yüzlerce hatta binlerce deneme yapmıştır. Yani hedefe ulaşmak için yılmaz bir gayret gereklidir.

Yeter ki  çalışalım,  azimli olalım ve aynı kararlılıkla yolumuza devam edelim.  Tüm bunların sonucunda başarı  zaten gelecektir.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme