Vefalı Olmanın İnsan İlişkilerindeki Önemi Hakkında Kompozisyon


Vefalı Olmanın  İnsan İlişkilerindeki Önemi Hakkında Kompozisyon Yazınız.

Vefa;  kişinin  sevdiklerine, kendisine iyilik edenlere bağlı olması, onların yaptığı fedakarlıkları unutmamasıdır. Vefalı insan her nerede olursa olsun  sevdiği insanları, kendisine iyilik edenleri insan asla satmaz ve  onları asla unutmaz. Çünkü vefalı olmak da bir erdem gerektirir.  Vefalı olan  insanın her yerde değeri bilinir ve böyle insanlara da hak ettiği değer verilir. Bunun için her zaman vefalı kimseler olmalıyız  vefasızlıktan uzak durmalıyız.

Vefasız insan olunduğu zaman  hayatta hiç değerimiz olmaz ve bizi seven insanları da tek tek kaybederiz. Böyle olunca da toplum içinde iletişim kuracağımız, sohbet edeceğimiz kişiler azalır. Böyle olunca da yalnız  ve mutsuz kalmaya mahkum oluruz. İşte bu olumsuzlukların olmaması için, hayatımızın daha neşeli, daha sevgi dolu olması için vefalı kimseler olmalıyız; hayatın, nefes almanın kıymetini bilmeliyiz. Güzel yıllarımızı vefa dolu bir şekilde geçirmeliyiz ve bu dünyadan ayrıldıktan sonra da iyi anılmalıyız.  Bunun için de ahde vefa olmalıdır.

Vefalı olmanın  önemi ile ilgili şu sözü de unutmamalıyız:‘’ Cömertlik olmayınca malın vefa olmayınca arkadaşın hayrı yoktur. ‘’ Ahmet Bin Kays ‘’ Dostlarını daima vefa ile hatırla can! Arayan sen ol bulan sen tanıyan sen ol kucaklayan sen. Kula vefası olmayanın Hakka vefası olmaz. ‘’Mevlana.  Gerçekten de durum böyledir.  Bunun için vefalı olmaya, değer vermeye, gönüllere girmeye devam etmeliyiz.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme