‘’Kollarımızı Açabildiğimiz Kadar İnsanız’’ Sözü İle İlgili Kompozisyon

"Kollarımızı  Açabildiğimiz Kadar İnsanız"  Sözü Ne Anlama Gelmektedir? Açıklayınız.

 

Kollarımızı açabildiğimiz kadar insanız sözü çok anlamlı  ve çok derin bir sözdür.  Ne kadar çok seversek o kadar çok seviliriz. Ne kadar çok yardımlaşma  ve dayanışma içinde olursak o kadar çok mutlu oluruz ve yaşamın akışı daha sağlıklı ve daha güzel olur.

 

Bu sözle  verilmek istenen mesaj şudur: İnsanoğlu  sadece kendi için değil başka insanlar için de çalışmalıdır, başka insanlar için de fedakarlık göstermelidir. Ne kadar çok merhametli olursak, ne kadar çok empati kurma becerisine sahip olursak,  bize ihtiyaç duyan kişiye ne kadar çok yardım edersek işte o zaman daha iyi bir insan oluruz ve insan kavramının anlamını da üstümüzde taşımış oluruz.

 

 Yüreğimizi açabildiğimiz kadar, sevinçlerimizi, mutluluklarımızı  paylaştığımız kadar insanız.  Bizi biz yapan değerlere sahip çıktığımız zaman, kültürel geleneklerimizi yaşattığımız zaman daha iyi insan oluruz ve daha güzel işler yapmış oluruz. Hayatta her zaman kollarımızı genişçe açmalıyız. Sevgiye susamış minik yavruları sevmeliyiz,   hayatında saygı görmemiş kimselere daha çok saygı göstermeliyiz ve saygının hissiyatını onlara yaşatmalıyız.  Yaşlanmış , gücü kalmamış yaşlılarımızın elinden tutup onların  her türlü gereksinimlerini toplum olarak, insanlık olarak karşılamalıyız. Kimsesizlere, yetimlere,  öksüzlere sahip çıkmalıyız.

 

 Duyarsızlaşan insanları duyarlı hale getirip daha bilinçli insanlara, daha merhametli insanlara dönüştürmeliyiz. İşte tüm bunları yaptığımız zaman daha insan oluruz, daha güzel ve güneş yüzlü aydın kimselere dönüşebiliriz. Kollarımızı bize ihtiyaç duyan tüm canlılara kocaman açmalıyız ve sevginin gücünü yüreğimizde ömrümüzün sonuna kadar hissetmeliyiz.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme