Adalet İle İlgili Öyküleyici Bir Metin

Adalet İle İlgili Hikaye Yazınız.

 

Mehmet Ali bu yıl avukatlığı kazanmıştı. Onca yılın emeğinden sonra, çalıştığı nice zorlu günler geride  kalmış ve  artık istediği mesleği kazanabilmişti.  Ailesi de onun sevdiği mesleği kazanmasına çok sevinmiş ve her zaman Mehmet Ali’nin arkasında olduklarını ona söylemişler  ve bunu ona hissettirmişlerdir. İstanbul Hukuk Fakültesini kazanan Mehmet Ali çok iyi bir avukat olacağına inanıyor , adaletin sağlanması için elinden gelen her şeyi yapacağını her zaman her yerde söylüyordu.

 

Devlet kadrosunda yer alabilmesi için  çok çalışması gerektiğini biliyordu ve bunun için  de birinci sınıfa başlar başlamaz  sabah akşam demeden zamanının her anını avukatlık mesleğini nasıl daha iyi öğrenebilirim diye arı gibi durmadan çalışıyordu. Derken günler su gibi akıp geçti. Mehmet Ali  üniveristeyi bitirdi. Artık sınav zamanıyıdı. Bu sınav onun için çok önemliydi. Yazılı sınavdan doksan beş alan  Mehmet Ali ne yazık ki  sözlü sınavdan geçer puan alamamıştı. Oysa sözlü sınavdaki soruların hepsine de doğru cevap vermemiş fakat bu sınavı yapan kişiler kendi yakınlarını torpille işe almak için Mehmet Ali’nin hakkını yemişlerdi. Hakkı yenen Mehmet Ali neye uğradığını şaşırmış ve  sınavda adaletsizlik yapıldığını ve haklarını mahkemede arayacağını  oradakilerin hepsine söylemişti. Canı çok yanıyordu. Sen  onca yıl didin, emek et, alın teri dök, yazılı sınavdan çok yüksek puan al ama başkaları senin yerine geçsin hakkın yensin. Yok böyle bir dünya dedi kendine kendine. Canı çok yanıyordu, sırtında vurulmuş gibiydi. Adaletin olmaması,  hakkının yenmesi onu çok yıpratıyordu ama o asla pes etmeyecekti.

 

Artık   durma zamanı değildi ve hemen harekete geçti.   Hakkı yendiği için  hakkını yiyen kişilere, adaletsizliğe göz yuman kişilere dava açtı. Hakkının yendiğini  sivil toplum kuruluşlarına, devletin yüksek kademelerine, ana haber kanalllarına vb. iletti ve haksızlığın önüne geçilmesi için, pırlanta gibi avukatların, başarılı insanların hakkının yenmemesi için arkadaşları ile gece gündüz mücadele etti. En sonunda bu mücadelesinde Yüce Allah’ın izni ile başarılı oldu ve Mehmet Ali artık devlet kadrosunda geleceğin çok başarılı, adaleti savunan, adam gibi adam olan bir  avukatı olmuştu. Eğer o adaletsizliğie göz yumsaydı bugün  hayatı boyunca mutlu olmayacaktı ve adaletsizliğe göz yummuş olacaktı.  Adalet için her şeyi yapmaya değerdi.

1 yorum:

Deneme