Şimdiki Komşuluk İlişkileri İle İlgili Kompozisyon

Şimdiki Komşuluk İlişkileri İle İlgili Kompozisyon

 

Komşuluk; aynı mahallede, aynı köyde ya da aynı apartmanda birbirlerine yakın evlerde yaşayan insanlar arasındaki ilişkilere verilen addır. Komşuluk, her zaman olduğu gibi günümüzde de önemini devam ettiren bir olgudur. Hatta belki de her zamankinden daha önemlidir bile diyebiliriz. Çünkü günümüzde teknolojik gelişmeler, geçim sıkıntısı vb. sebepler insanların kendi kabuğuna çekilmesine sebebiyet vermektedir. Bu durumda en yakınımızdakilerden bile bihaber yaşamamıza sebep olabiliyor.

 

Maalesef günümüzde komşuluk ilişkileri eskisi kadar samimi değildir. Haberlerde ve gazetelerde en yakın komşularının başına gelen felaketten haftalar sonra haberdar olanları sıkça duymaya başladık. Geçim kaygısı, yoğun iş temposu, son zamanlarda ortaya çıkan salgın hastalıklar vb. sebepler insanların evin içine hapsolmasına sebep oldu. Böyle bir ortamın doğal sonucu olarak da çoğu insan kendi evi dışındaki gelişmelerle çok fazla ilgilenmemeye başladı.

 

“Komşusu açken tok yatan bizden değildir.” ya da “Komşu komşunun külüne muhtaçtır.” gibi sözlerin önemini unutmamalı ve komşularımız ile daima dayanışma içerisinde olmalıyız. Akrabalarımızdan bile çok gördüğümüz komşularımızın dertleri ile ilgilenmeli, onlara gerektiği zaman kol kanat germekten geri durmamalıyız. Unutmamak gerekir ki yanı başımızdaki insanların dertleri varken bizler huzur içinde yaşayamayız.



Her ne kadar çağ değişse de millet olarak bizim değişmeyen vasıflarımız vardır. Bu özelliklerimizi yitirmemek için değerlerimize sımsıkı sarılmak zorundayız. Bu nedenle komşularımız ile devamlı irtibat içerisinde olmaya, onların dertleri ile dertlenmeye ve elimizden geldiğince onlara yardımcı olmaya çalışmalıyız.

1 yorum:

  1. 6. Sınıf öğrencisi oçin kelimeler fazla anlamlı ve ağır ♦

    YanıtlaSil

Deneme