İftira İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 İftira İle İlgili Kompozisyon Yazınız.


Sözlükteki anlamı;  uydurmak, yalan söylemek, asılsız isnatta bulunmak gibi anlamlara gelir. Dini olarak ise  bir kimsenin yapmadığı, işlemediği bir suçu yapmış gibi göstermek, onun adını lekelemek amacı ile ortaya konulan son derece çirkin bir davranıştır. İnsanı, insani vasıflarından uzaklaştıran karalama biçimidir. Bir insanı hele hele dürüst, namuslu, güvenilir ve başarılı insanları kıskanan, ona leke atmak isteyen  çok sayıda kötü kalpli insanlar vardır  ve ne yazık böyle kimselerin sayısı  da az değildir. Yapmadığın bir şeyi yapmış gibi göstermek, söylemediğin bir sözü söylemişsin gibi kişiyi rencide edecek şeylerin hepsine birden iftira denilir. İnsan hem iyi hem kötü varlıktır. Dil öyle bir şeydir ki nereye çevirirsen oraya döner. İnsanlar ne yazık ki manevi değerlerden uzaklaştıkça  kolayca  iftira atmaya başvurmaktadır.

 

 Hem de yüzü bile kızarmadan ve pişkince. Bunu da rahatlıkla söyleyebilmektedirler. Oysa bizim kültürümüz, bizim maneviyatımız böyle şeylere izin verir miydi hiç. Yok oluyor her şey zamanla. Değerler, gelenek, görenekler ve en önemlisi de maneviyat. Bir insanı lekeleyen, ona iftira atan bir kimseye sözüm şudur:  Gece yatağınızda  nasıl rahat uyuyorsunuz, birinin yapmadığı şeyi yapmış gibi orada burada  üstüne üstelik ballandırarak anlatarak vicdanınızı nasıl rahatlatıyorsanız. Sizce yaptığınız bu yanlış eylem doğru mu? Utanmıyorsunuz değil mi? Utansanız zaten mazlum, dürüst insanlara iftira atmazdınız öyle değil mi? Verecekleri cevapları olmaz elbette. Çünkü bunlar İslam dinini bile hiçe sayan aciz kimselerdir.

 

Gündelik yaşamımızda bile komşular arasında kişilerin birbirine iftira attığını duyarız. Örneğin; Ev sahibinin genç kızı  sınıftaki bir erkek  arkadaşı ile yolda konuşarak eve doğru yürürken içi fesat ve hasetlikle dolu olan komşu,  kızı hemen mahalleliye haber eder. Şu erkekle şöyle gördüm, böyle gördüm diyerek çok sayıda kafadan çeşitli şeyler atmaya başlar.  Milleti de zaten bir şey olsa da biz de inansak der gibi hazırdır ve atılan iftiraya kolayca kanar. Olan genç kıza olur, o kızın psikolojisine, hayallerine ve geleceğine olur. O dilleriniz yanmayacak mı sanıyorsunuz öbür dünyada? Kolay mı gencecik bir kızı bu kadar kolay lekelemek ve yapmadığı bir şeyi ona yüklemek? O genç kız oldu ki gülerek konuşuyor sevdiği arkadaşı ile ya da gerçekten seviyorlar birbirlerini. Bundan kime ne , bu neden o kıskan ve içi fesat olan komşuyu ilgilendiriyor?  Onun amacı kötülük, iftira atmak olduğu için insanları kolayca harcayabiliyorlar. Allah böyle iftira atan kimselerden çocuklarımız ve herkesi korusun. İftira atan mutlaka cezasını  hesap günü geldiği vakit çekecektir.




 

 

 

 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme