Kadına Şiddet İle İlgili Uygun Başlık Bularak Kompozisyon Yazınız.

 Kadına Şiddet İle İlgili Uygun Başlık Bularak Kompozisyon Yazınız.

 Kadın Şiddetinin  İnsanlığa Verdiği Zarar


Toplumda  en çok cefayı çeken, sevdikleri için her türlü fedakarlığa katlanan, yeri geldi mi erkeği ile savaşa bile katılmaya hazır olan kahraman ve kıymetli kadınlarımızdır. Sadece savaş anın da mı? Elbette hayır. Kadınlarımız her iş kolunda becerikli kimselerdir. Kadınlarımızın bunca emeğine , bunca alın terine rağmen  onlara işkence yapan, acı çektiren kimseler dışarıda elini kolunu sallayarak  gezmektedir.  


Şiddet adı üstünde kötü bir kavramdır. İnsana karanlığı, dinmek bilmeyen öfkeyi ve acıyı çağrıştırır. Şiddet ister psikolojik, ister sosyolojik isterse fiziksel olsun  bunların hiçbir anlamı yoktur. Çünkü hepsi de aynıdır ve hepsi de insanda tramva yaratır. Kadına şiddet, kadına kalkan el bir erkek tarafından yapılıyorsa bu son derece aşağılık bir davranıştır. 


Erkeğe yakışan kadını korumak, kollamak ve ona kibar davranmaktır. Kadınları dövün, vurun, yaralayın. Bizler de film seyreder gibi seyredelim. Yok öyle bir dünya. Şiddetin her türlüsüne açıkça tepki göstermeliyiz, susmamalıyız. Unutmayalım ki rahmetli gazeteci  Uğur Mumcu’nun şöyle bir sözü vardır: 

İnsan sadece konuştuklarından değil, sustuklarından da sorumludur.”  Kadına yapılan şiddete bugün susanlar , tarafsız kalmaya çalışanlar yarın aynı şey kendi başına geldiğinde halinden şikayet etmesin. İşte tüm bunlar için susmamak gerekir, şiddete hayır demek gerekir. Kadına şiddet hemcinsi tarafından yapılırsa işte bu kadınlar adına daha da utanç verici bir durumdur. Bu konuda çok önemli bir konuya değinmek istiyorum. Özellikle erkek çocuğu annelerine söyleyecek birkaç sözüm olacak. 

Sevgili Anneler!


Sakın ola ki erkek çocuklarınızı kaba ve eğitimsiz yetiştirmeyin. Erkektir yapar, erkektir bir şey olmaz vb. gibi anlamsız ifadeleri bir kenara bırakın ve çocuklarınızı insan olmak için yetiştirin. Onlara sevgiyi, merhameti, küfürlü davranışlarda bulunmamayı öğretin. Burada bu görev sadece anneye düşmemektedir. Babaya da  çok büyük sorumluluklar düşmektedir.


 Baba çocuğuna model olmalı ve ona ilk olarak güzel ahlakı, insan ilişkilerini öğretmeli ve kendi davranışları ile ona model olmalıdır. Bugün kadına şiddet ile ilgili olaylara baktığımız zaman şiddet uygulayan  kişinin geçmişi incelendiğinde ailede büyük problemler olduğunu görmekteyiz. Tabi ki istisnai durumlar da olabilir. Ailesi iyi örnek olan çocuklar ve ailesi kötü örnek olan çocuklar arasında uçurum vardır. Bunu dışarıdan görmek bile mümkündür.


Kadınlar bir güldür, onlar sevgi ister, ilgi ister. Onları korkutarak, onlara zarar vererek ve onların canını yakarak hiçbir yere varılmaz. Kadına şiddet insanlığın en büyük ayıbıdır ve en büyük acizliğidir bana göre. Kadınlar nadide bir çiçektir. Onları kırmayın, üzmeyin. Anne ve babasından aldığınız zaman onlara verdiğiniz sözü unutmayın. Yazık değil mi kıydığınız canlara, geride bıraktığınız öksüz yavrulara?


 Bunların hesabını nasıl vereceksiniz? Yarın çocuğun sormayacak mı baba annem nerde, annemin gözü neden morarmış, annem neden  ağlıyor? Kim verecek tüm bunların hesabını. Tabi ki şiddet uygulayan sen! Yapılan yanlışlar olsa da zararın neresinden dönülürse kardır. Bunun için kendinize gelin şiddete meyilli kimseler lütfen! Bırakın kadınlarla uğraşmayı, onları göklere çıkarın, sevin ve hak ettikleri değeri verin. İşte o zaman son bulur insanlığa verilen zarar .  Lütfen kadınlarımıza el kalkmasın artık, onlara kalkılan her el kırılmalı ve gerektikleri her ceza da verilmelidir.




 

 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme